Antalyaspor ve Galatasaray, bugüne kadar Süper Lig'de 56 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda sarı-kırmızılı ekip 35 galibiyet elde ederken, Antalyaspor 7 kez sahadan 3 puanla ayrıldı. Taraflar 14 kez ise eşitliği bozamadı. Galatasaray’ın rakip filelere gönderdiği 108 gole karşılık, Antalyaspor 49 golle yanıt verdi. Geçtiğimiz sezonki karşılaşmalarda ise Galatasaray, rakibini 2-0 ve 2-1’lik skorlarla mağlup etmeyi başardı.

Galatasaray 16 Maçtır Antalyaspor’a Yenilmiyor

Galatasaray, Antalyaspor'a karşı son mağlubiyetini 16 Nisan 2016 tarihinde 4-2'lik skorla aldı. O tarihten bu yana oynanan 16 maçta sarı-kırmızılı ekip, 12 galibiyet ve 4 beraberlik ile yenilmezlik serisini sürdürdü. Bu performans, Galatasaray’ın Antalyaspor’a karşı son dönemdeki üstünlüğünü pekiştiriyor.

Sarı-Kırmızılılar Deplasman Rekoru Peşinde

Galatasaray, Süper Lig'de dış sahadaki son mağlubiyetini 11 Kasım 2023 tarihinde Hatayspor karşısında 2-1'lik skorla almıştı. O tarihten itibaren deplasmanda oynadığı 15 maçta 13 galibiyet ve 2 beraberlik elde eden sarı-kırmızılılar, bu hafta Antalyaspor'u yenmesi durumunda lig tarihinin en uzun deplasman galibiyet serisini yakalayacak. Son olarak Fenerbahçe deplasmanında 3-1'lik galibiyetle sahadan ayrılan Galatasaray, bu seriyi sürdürmeyi hedefliyor.

Lyon Teknik Direktörü Sage'den Zaha açıklaması Lyon Teknik Direktörü Sage'den Zaha açıklaması

Ligin En Golcü Takımı: Galatasaray

Galatasaray, ligde oynadığı maçlarda rakip ağları 24 kez havalandırarak ligin en golcü takımı konumunda. Barış Alper Yılmaz 4 golle takımın en skorer ismi olurken, Dries Mertens, Mauro Icardi, Victor Osimhen, Michy Batshuayi, Gabriel Sara, Yunus Akgün ve Abdülkerim Bardakcı ikişer golle katkı sağladı. Lucas Torreira ve Davinson Sanchez de birer kez gol sevinci yaşadı. Takımdan ayrılan Kerem Aktürkoğlu ise 2 gol atarken, bir gol de rakip oyuncu Semih Güler'in kendi kalesine attığı golle geldi.

Kaan Ayhan Kart Sınırında

Galatasaray'da Kaan Ayhan, Antalyaspor maçı öncesinde sarı kart sınırında bulunuyor. Tecrübeli savunmacı, bu maçta kart görmesi durumunda Beşiktaş ile oynanacak derbide forma giyemeyecek.

Hakem Kadrosu Belli Oldu

Antalyaspor - Galatasaray karşılaşmasını Ali Şansalan yönetecek. Şansalan’ın yardımcılıklarını Kerem Ersoy ve İbrahim Çağlar Uyarcan yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Alper Akarsu olacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı