Sağlık

Gazi Üniversitesi’nden sepsis farkındalığı için sapan yarışması

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, sepsis hastalığı konusunda toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla dikkat çeken bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Etkinlik, 13 Eylül Dünya Sepsis Günü kapsamında düzenlendi.

Abone Ol

Etkinlikte, “Hedef 12” temalı bir sapan yarışması organize edildi. Bu yarışmaya, farklı hastanelerden gelen ikişer kişilik 20 takım katıldı. Amaç, sepsis hastalığının toplum tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamak, bireyleri hastalık hakkında bilinçlendirmek ve erken teşhisle önlenebilir ölümlerin önüne geçmekti. Erken teşhis ve uygun tedaviyle sepsise bağlı ölüm oranlarının azaltılabileceği vurgulandı.

Rektör Ünal'dan Katılımcılara Teşekkür

Açılış konuşmasını yapan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Ünal, etkinliğin başarılı bir şekilde organize edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Çok güzel bir ortam olmuş. Buna vesile olan kıymetli hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Herkesin emeğine sağlık. Katılım sağlayan öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Sepsis Erken Teşhisle Önlenebilir”

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mutlu Uysal Yazıcı ise sepsis hastalığının dünyada önlenebilir ölümler arasında birinci sırada olduğunu belirtti. Yazıcı, "Hastalığın erken tanınması, şüphe edilmesi, sepsiste altın saat dediğimiz ilk 1 saatte hedefe yönelik uygun tedavi yapılması, ölümün ve organ yetmezliğinin önüne geçebilir. Sepsis önlenebilir, ancak farkındalığın artması gereklidir. Hedef 12 sloganıyla amacımız altın saatte hedef ‘12’yi vurmaktır. Düzenlediğimiz farkındalık etkinliğimize katılan siz değerli hocalarımıza, çalışma arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Dileriz ki sepsis farkındalığıyla yıllar içerisinde bebek ve çocuk ölümleri en düşük seviyelere iner” değerlendirmesinde bulundu.

Yarışma Sapan Atışıyla Başladı

Konuşmaların ardından Rektör Ünal, sembolik bir sapan atışı yaparak yarışmayı başlattı.