Yeni Eğitim Modeli ile "Süreç Odaklı Ölçme" Sistemi Başlatıldı Yeni Eğitim Modeli ile "Süreç Odaklı Ölçme" Sistemi Başlatıldı

Dursun ERKILIÇ

Türkiye Cumhuriyeti’nin en köklü bilim yuvalarından olan Gazi Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Musa Yıldız öncülüğünde başarılı eğitim/öğretim çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda, Üniversite bünyesindeki fakülte ve bölümlerde eğitim kalitesini arttırmak için her türlü fiziki mekan ve teknik donanım imkanı seferber ediliyor…

ENDÜSTRİYEL TASARIM LABORATUVARI

Son olarak, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız’ın da katılımıyla Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümünün yeni laboratuvarlarının açılışı yapıldı.

Açılışın ardından laboratuvarı gezen Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, hayırlı olsun temennisinde bulunarak bilgi aldı.

YENİLİKÇİ VE GÜNCEL ÜRÜNLER İÇİN

Endüstriyel tasarım, “seri üretim için tüketici ihtiyaç ve sorunlarına yönelik, estetik, yaratıcılık, teknik avantaj, işlevsellik, ergonomi, malzeme bilgisi, pazarlanabilirlik, üretim yöntemleri ve olanakları gibi çeşitli kriterleri gözeterek, yenilikçi ve güncel ürünler tasarlamak” olarak tarif ediliyor.

GAZİ ÜNİVERSİTESİNİN MİSYONU VE VİZYONU

Misyonunu, “Üniversitemiz temel değerleri doğrultusunda bireyler yetiştirme; araştırmalar yoluyla evrensel düzeyde fikir, bilgi, bilim, teknoloji ve hizmet üreterek toplumsal sorunların çözümüne ve hayat boyu öğrenme sürecine katkıda bulunmaktır.”

Vizyonunu, “Uluslararası düzeyde bilim, teknoloji ve sanatta, girişimci ve öncü bir üniversite olmak” şeklinde belirleyen Gazi Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümünün yeni laboratuvarları ile misyonu ve vizyonunun gereklerini yerine getirme gücünü arttırdı.

Muhabir: Dursun Erkılıç