Türkiye genelindeki 1 milyonu aşkın öğrencinin merakla beklediği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) heyecanı bugün başladı. Gaziantep'te de 35 bin 600 civarındaki öğrenci sınav heyecanıyla dolu anlar yaşadı. Saat 09.30'da başlayan merkezi sınav öncesi, Gaziantep'teki okulların önünde sabahın erken saatlerinde yoğun bir hareketlilik vardı. Öğrenciler kimlik ve giriş evrakı kontrollerinden geçerek sınav salonlarına alındı. Sınavın başlamasıyla birlikte içeride ter döken öğrencilerin aileleri ise dışarıda heyecanla çocuklarının başarılı bir sınav geçirmesini bekledi.

Gaziantep'te Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavına giren 35 bin 600 civarındaki öğrenci, sabahın erken saatlerinden itibaren okullara akın etti. Kontrollerin ardından sınav salonlarına alınan öğrenciler, sınav heyecanıyla dolu anlar yaşadı. Bu sırada aileler de dışarıda çocuklarının başarılı bir sınav geçirmesini umutla bekledi.

2024-Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) tercih süreci başladı 2024-Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) tercih süreci başladı

"Fen lisesi kazanmasını umuyoruz"

Kızının sınava girdiğini ve heyecanlı olduklarını söyleyen İbrahim Kılıç isimli vatandaş, "Kızım sınava giriyor. Biraz heyecan var. İyi bir başarı elde ederek fen lisesi kazanmasını umuyoruz. Burada yoğun bir kalabalık var. Aileler ve çocukları heyecanlı ama ben sınavların adreslere yakın olması düşüncesindeyim. Çünkü bu konuda çok sıkıntı oluyor. Yetkililerin bu konuda çalışma yapması lazım" dedi.

Kaynak: İHA