Kurban Bayramı’nın ikinci gününde Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı Sacır Mahallesi’nde kurban kesimlerinin ardından yol kenarlarına atılan hayvan artıkları büyük tepki topladı. Hem çevre kirliliği hem de halk sağlığına zarar veren bu tablo, bayramın manevi atmosferine gölge düşürdü.

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın bayram öncesinde yaptığı uyarılara rağmen, bazı vatandaşların bu uyarılara uymayarak yol kenarlarına deri ve sakatat ürünlerini attığı görüldü. Yaşanan bu olay, hem çevreyi kirletti hem de halk sağlığını tehdit etti. Belediye yetkilileri, bu tür davranışların tekrarlanmaması için vatandaşları bir kez daha uyardı ve sorumluluk bilinciyle hareket etmelerini istedi.

Ülke genelinde hava durumu: Bugün yağış beklenmiyor Ülke genelinde hava durumu: Bugün yağış beklenmiyor

Vatandaş kokudan şikayetçi

Yol kenarına atılan kurban atıklarından çok rahatsız olduğunu söyleyen vatandaş Sevgi Son, “Bayramlaşmaya gidiyoruz. Bunların yanından geçiyoruz. Hastalık kapma riskimiz var. Kokudan durulmuyor burada. Burayı temiz tutmamız lazım. Fakat insanlar evimiz kirlenmesin diye düşünüyor. O yüzden pisliklerini buraya atıyor. Bana göre burayı böyle pisleten evini de pisletiyordur. Çevreyi temiz tutmamız gerek. Burada hastane var. Hastane içinde çok tehlikeli bir durum. Yetkililerden bu durumun önüne geçmesini istiyoruz” dedi.

Şikayetler üzerine Şehitkamil Belediyesi’ne bağlı ekipler temizlik çalışmalarına başladı.

Kaynak: İHA