Gaziantep'te, sosyal medya hesapları üzerinden PKK/KCK-PYD/YPG silahlı terör örgütü sempatizanlığı yaptığı tespit edilen bir şahıs, jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, terör örgütlerinin ve işbirlikçilerinin faaliyetlerini deşifre etmek ve engellemek amacıyla kapsamlı bir çalışma gerçekleştirildi.

Bu kapsamda, Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, terör örgütüne müzahir bir TV kanalından, BTÖ (Bölücü Terör Örgütü) mensuplarının silahla atış yaptıkları esnada çekilen bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştığı belirlenen H.K. isimli şahsı takibe aldı. H.K., İslahiye ilçesindeki ikametgahına yapılan başarılı bir operasyonla gözaltına alındı.

Meksika'da göçmenlere askeri müdahale: 6 kişi hayatını kaybetti Meksika'da göçmenlere askeri müdahale: 6 kişi hayatını kaybetti

Operasyon sırasında, H.K.'nin adresinde yapılan aramalarda tespit edilen çeşitli dijital materyallere el konuldu. Şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatıldığı bildirildi. 

Kaynak: İHA