İsrail ordusu, Gazze Şehri'nin batısında yer alan Nasr Mahallesinde bulunan iki okula düzenlediği hava saldırısıyla büyük bir trajediye sebep oldu. Filistin Haber Ajansı (WAFA)'nın verdiği bilgilere göre, Ansar ve Hassan Salama isimli okullara yapılan hava saldırısı sonucunda en az 25 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırı sırasında çok sayıda sivilin de yaralandığı bildirildi. Yaralılar, acil olarak Gazze'nin Baptist Hastanesi'ne kaldırıldı ve tedavi altına alındı.

Filistin Sivil Savunma Sözcüsü Mahmud Basal, saldırının ardından yaptığı açıklamada, İsrail'in okulları hedef alarak "kelimenin tam anlamıyla bir katliam" gerçekleştirdiğini belirtti. Basal, hayatını kaybedenlerin %80'ini çocukların oluşturduğunu ifade etti. Bu trajik olay, Gazze'deki sivil nüfusun karşı karşıya kaldığı tehlikenin boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Ankara'da kavga hastanede devam etti: Yaralıların yakınları yeniden çatıştı! Ankara'da kavga hastanede devam etti: Yaralıların yakınları yeniden çatıştı!

İsrail ordusu, bu saldırının yanı sıra Gazze Şehri'nin güneydoğusunda yer alan Zeytun Mahallesi'nde de sivil hedeflere yönelik bir saldırı gerçekleştirdi. Bu bölgedeki saldırıda da birçok sivilin yaralandığı ve bazılarının durumunun ciddi olduğu bildirildi.

Kaynak: İHA