Gündem

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Yurt Kapasitesini Artırdıklarını ve Başvuruların %91'ini Karşıladıklarını Açıkladı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bakanlığa bağlı 856 yurtta toplam 987 bin yatak kapasitesine ulaştıklarını ve bu dönemde yapılan başvuruların yüzde 91'ini yerleştirdiklerini belirtti.

Abone Ol

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Edirne’de düzenlenen 'Türkiye Buluşmaları' programında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bak, bakanlığa bağlı 856 yurtta toplam 987 bin yatak kapasitesine sahip olduklarını ve bu dönemde yapılan başvuruların yüzde 91'ini yerleştirdiklerini açıkladı.

Bakan Bak, “180 bin olan yurt kapasitesini 980 binlere taşıdık. Gençlerimize sabah kahvaltısı ve akşam yemeğini ücretsiz olarak devletimiz sağlıyor. Büyük bir barınma gücüne sahip Kredi Yurtlar Kurumunu yönetiyoruz” dedi.

Kredi Yurtlar Kurumu’nun, birçok afette milletin hizmetinde olduğunu vurgulayan Bak, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaklaşık 1.5 milyon kişinin yurtlarda misafir edildiğini belirtti. Bakan Bak, devletin gençlerin barınma ihtiyaçlarını karşılama konusundaki kararlılığını ve yardımlarını sürdüreceklerini ifade etti.