Hasan Nasrallah kimdir? Hasan Nasrallah öldü mü? Hasan Nasrallah kimdir? Hasan Nasrallah öldü mü?

Türk tiyatrosunun unutulmaz isimlerinden biri olan usta sanatçı Genco Erkal, uzun süredir mücadele ettiği kan kanseri nedeniyle 86 yaşında hayata gözlerini yumdu. Erkal'ın vefat haberi, sanat camiasında derin bir üzüntü yarattı. Arama motorlarında ise Genco Erkal'ın Alevi olup olmadığı merak edildi. Sizlere Genco Erkal'ın hayatını derledik.İşte detaylar..

GENCO ERKAL KİMDİR, NERELİDİR?

Genco Erkal, 28 Mart 1938'de İstanbul'da doğdu. 1959 yılından itibaren Türkiye'nin önemli özel tiyatro topluluklarında hem oyuncu hem de yönetmen olarak görev aldı. 1969'da, bugün de sanat yönetmeni olduğu ve Türkiye'de politik tiyatronun gelişiminde öncü rol üstlenen Dostlar Tiyatrosu'nu kurdu.

Erkal, 1965 yılında Rus yazar Nikolay Gogol'un Bir Delinin Hatıra Defteri adlı öyküsünü tiyatroya uyarlayarak Türkiye'de Batılı anlamda metne dayalı ilk tek kişilik oyun olarak sahneledi. Yıllar boyunca üç farklı yorumla sahnelediği bu eser, onunla özdeşleşti ve onu tek kişilik oyunların ustası olarak tanıttı.

Genco Erkal, Aziz Nesin, Haldun Taner, Nâzım Hikmet, Behiç Ak ve Yaşar Kemal gibi birçok önemli yazarın eserlerini tiyatroya uyarladı. Ayrıca, senfonik konserlerde birçok yapıtı anlatıcı olarak seslendirdi.

Sinema alanında da başarılı bir kariyere sahip olan Erkal, 1982 yılında "At" ve 1983 yılında "Faize Hücum" filmleri ile Antalya Film Festivali'nde "En İyi Erkek Oyuncu" dalında iki kez Altın Portakal ödülünü kazandı. Sanat yaşamı boyunca, tiyatro ve sinemanın yanı sıra çeşitli projelerde de yer alarak kültürel hayatımıza önemli katkılarda bulundu.

GENCO ERKAL ALEVİ Mİ?

Genco Erkal'ın Alevi olup olmadığı bilinmemektedir. Kendisi 2013 yılında sosyal medya hesabından " Beni de işaretleyin. Alevi değilsem de Aleviyim. Yürekten." paylaşımını yaptığından dolayı Alevi olduğu merak edilmektedir.

GENCO ERKAL'IN ANNESİ VE BABASI KİMDİR? GENCO ERKAL VE AİLESİ

Genco Erkal'ın annesi Nebahat Erkal Şerbetçi ve babası da Reşat Erkal'dır. Annesi terzi ve babası subay olan çiftin evliliğinden 2 çocukları olmuştur. 

Muhabir: Haber Bülteni