Güçlü Yürekler Minik Kanatlar topluluğu, 13 Ekim Pazar günü Polatlı Orhan Ünsal Hava Parkı’nda şehit-gazi çocukları ve korunmaya ihtiyacı olan çocuklar için düzenlediği "Gökyüzünde Vefa Etkinliği" ile anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.

Polatlı Orhan Ünsal Hava Parkı, bu yıl üçüncü kez düzenlenen “Gökyüzünde Vefa Etkinliği”ne ev sahipliği yaptı. Güçlü Yürekler Minik Kanatlar topluluğu, şehitlerimizin ve gazilerimizin çocuklarının yanı sıra korunmaya ihtiyacı olan çocuklar için anlamlı bir etkinlik düzenledi.

Etkinlikte çocuklara havacılığın büyülü dünyası tanıtılırken, onların hayallerini gerçekleştirmeleri için destek olundu. Topluluk, bu özel günde çocuklara moral vermeyi ve onlara umut aşılamayı amaçladı. Şehit-gazi ailelerinin yanında yer alan topluluk, çocukları gökyüzüyle buluşturarak havacılık sevgisini paylaşmayı hedefledi.

Etkinliğe katılan Tüm Amatör ve Sportif Havacılar Birliği Derneği Başkanı Orhan Ünsal bu anlamlı günün önemine dair açıklamalarda bulundu. 

03Bd2Add C036 45D9 A51F 94E86B97Bec7 (1)

AMACIMIZ ÇOCUKLARI HAVACILIĞA YÖNLENDİRMEK

Tüm Amatör ve Sportif Havacılar Birliği Derneği Başkanı Orhan Ünsal, gerçekleştirilen etkinliğe dair şu açıklamalarda bulundu: 

"Üçüncüsünü düzenlemiş olduğumuz gökyüzünde vefa etkinliği bu. Vefa etkinliğinin amacı her şeyden önce şehit ve gazi ailelerimizin çocuklarına olan vefası. Onların  uçuşlarını bugün yaptırıyoruz, gökyüzüyle buluşturuyoruz onları. Tabii ki bunun dışında  asıl amacımız ülkemizin çocuklarını havacılığa yönlendirmek, havacılığa heveslendirmek, işte bu tür altyapı tesislerinde onları uçurarak, gökyüzüyle buluşturmak. Bu şekilde de pilot olmalarının önünü açmak. Biz  uçuşlarımıza ve buradaki  faaliyetlerimize devam ediyoruz. Tabii ki bugün bu yapmış olduğumuz etkinlik çok önemli bir etkinlik. Bu etkinlik aynı zamanda  hem Ankara'ya hem de bölgemize heyecan veren bir etkinlik. Buraya gelen insanlar gerçekten çok mutlu olduklarını ifade ediyorlar. "

"HAVACILIK ULAŞILMAYACAK BİR ALAN DEĞİL"

"Özellikle şunu vurgulamak istiyorum ülkemiz insanı havacılığa ulaşılamaz bir alan olarak bakıyor. Ama aslında buraya geldiklerinde görüyorlar ki havacılık ulaşılamayacak bir alan değil. Havacılığa ulaşılabilirler.Havacılıkla ilgili faaliyetlerde bulunabilirler. Çocukların havacılığa yönlendirebilirler Bizler de amatör ve sportif havacılar olarak onlara destek olacağız. Bu şekilde de ülkemizin amatör ve sportif havacılığı gelişmiş olacak.

Annem Ankara konusu ne? Annem Ankara nerede çekiliyor? Annem Ankara dizisi ne zaman başlayacak? Annem Ankara konusu ne? Annem Ankara nerede çekiliyor? Annem Ankara dizisi ne zaman başlayacak?

"ÇOCUKLUĞUM KÖYDE UÇAK İZLEYEREK GEÇTİ"

Ünsal kendisine yönetilen "Bir çocukluk hayalinin peşinden koşarak bugünleregeldiniz ve bugün burada bir havaalanı yaptınız. Olayın bu safhalara geleceğini düşünüyor muydunuz? sorusuna şöyle cevap verdi:

"Elbette ki düşünmüyorduk.  Yani ben ilkokulu bitirene kadar memleketteydim. Çocukluğumuz köyde geçti aslında. Yani çocukluk zamanlarımızda uçakların, köyümüzün üzerinden geçerken biz o uçakları gözümüzden kaybolana kadar takip ederdik ve onların uçakların nasıl uçtuğunu hep merak ederdim ben. Dolayısıyla Ankara'ya geldikten sonra hem tahsil hayatımız da hem iş hayatımız başlamış oldu. 

45 yaşında imkanlarımız el verdiğinde pilotluk hayalimi gerçekleştirmek istedim. Türk Hava Kurumu Uçuş Akademisi'ne yazılarak  pilotluk lisansını aldım. Daha sonra uçmak için uçak alacaksın dediler. Uçak da aldık. Sonra uçağı aldıktan  uçağı uçuracağımız meydan olmadığını fark ettik. Büyük meydanlar, küçük uçaklara çok fazla  yer vermiyorlar. Çok fazla istemiyorlar.  O zaman kendimize bir pist yapalım dedik ve bu araziyi aldık. Önce kendimize bir pist yaptık. Sonra dönemin Genel Müdürü Sibel Ovacık Genel Müdürümüz ya Orhan Bey bu tesisi büyütelim standartlara uyduralım. Havacılığa da katkınız olsun dedi. Ben de onu kırmadım ve bu tesisi standartlara uygun bir hava parkı. statüsüne kavuşturduk. Şu anda da burada da uçuş okul uçuş eğitimleri veriyorlar. Pilotaj eğitimleri veriyorlar. Aynı zamanda saat doldurmak isteyen pilot adaylarımız da bu burada uçuşlarını tamamlayarak saatlerini de doldurmuş oluyorlar."

"SOSYAL ETKİNLİK KAZANDIRIYORUZ"

"Aynı zamanda bu tür etkinlikler kazandırıyoruz. Sosyal etkinlikler. Bu bir sosyal etkinlik. Bu sosyal etkinlikler aynı zamanda biz Ünsal grubu olarak da çok önemsiyoruz. Bunlara önem veriyoruz. Bu vesileyle de biz de bu etkinliklerin bir parçası olmuş oluyoruz" 

Kaynak: Redaktör Haber+ Sevda Ecem Karapolat