Bolu'nun içme suyu kaynakları arasında yer alan Gölköy Baraj Gölü'nde, kaçak avcılar tarafından atılmış metrelerce ağ bulundu. İki yıl önce balık ölümleri nedeniyle olta balıkçılığının yasaklandığı gölde, geçtiğimiz günlerde avlanmaya yeniden izin verilmişti.

Yeniden Avlanma İzni Verildi

Bolu Valisi Erkan Kılıç tarafından alınan kararla, Gölköy Baraj Gölü'nün 1,5 kilometrelik bölümünde balık tutulmasına yeniden izin verildiği duyurulmuştu. Bu kararın ardından Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı Serkan İnanç ve federasyon üyeleri gölde avlanmak için geldiklerinde, kaçak avcılar tarafından atılmış ağlarla karşılaştılar.

Metrelerce Ağ Çıkarıldı

Federasyon üyeleri, Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile birlikte gölün içerisinden metrelerce ağ çıkardı. Gördükleri manzara karşısında şoke olan üyeler, kaçak avcılığın bu boyutlara ulaşmasına tepki gösterdi.

Engin Polat'a darp suçundan hapis cezası! Engin Polat'a darp suçundan hapis cezası!

Kaçak Avcılığa Tepki Geldi

Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı Serkan İnanç, "İki yıl aradan sonra gölde avlanmaya geldik ve karşılaştığımız manzara bizi şoke etti. Kaçak avcılar tarafından atılmış metrelerce ağ bulduk. Bu durum, göl ekosistemine büyük zarar veriyor" dedi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, kaçak avcılıkla mücadelenin devam edeceğini ve gerekli önlemlerin alınacağını belirtti.

Kaynak: İHA