Şirketleri KVKK uyum sürecinde zorlu dönem bekliyor Şirketleri KVKK uyum sürecinde zorlu dönem bekliyor

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü geniş çaplı askeri operasyonlar ve sivil kayıplarla sonuçlanan saldırıları devam ederken, Google Rusya'ya yönelik yeni bir yaptırım daha uygulamaya başladı. Şirket, Rusya’daki bireylerin Google platformunda yeni hesap açmasını sınırlandırdı. Bu kapsamda, yeni hesap açmak isteyen kullanıcılar, doğrulama kodu alamıyor. Ancak mevcut hesaplar, hala kısa mesaj (SMS) yoluyla iki faktörlü doğrulama kullanarak giriş yapabiliyorlar.

Rusya Resmi Olarak Doğruladı

Rusya Dijital Kalkınma, İletişim ve Kitle İletişim Bakanlığı, Google’ın yeni hesap açma işlemlerini kısıtladığını resmi olarak açıkladı. Bakanlık, yaptığı bilgilendirmede "Google’ın yeni hesap oluşturma sürecini kısıtladığını doğruluyoruz. İletişim operatörleri de Google tarafından Rus kullanıcılara gönderilen SMS sayısında ciddi bir azalma olduğunu bildirdi. Daha önce oluşturulmuş hesaplar için iki faktörlü doğrulamada kullanılan SMS doğrulama henüz çalışıyor, ancak bu özelliğin ne kadar süre devam edeceği belli değil" ifadelerini kullandı.

Kullanıcılara Alternatif Yollar Önerildi

Rus yetkililer, Google kullanıcılarına kişisel verilerini yedeklemelerini ve iki faktörlü doğrulama için alternatif yöntemler aramalarını tavsiye etti. Kullanıcıların başka platformlara geçmeleri de öneriler arasında yer aldı.

Son dönemde Rusya'daki kullanıcılar, Google’da hesap açmaya çalışırken çeşitli hatalarla karşılaştıklarını, özellikle "Bir hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin" uyarıları aldıklarını ifade etmişti.

Muhabir: Haber Bülteni