Halka Açık Wi-Fi Kullananlar Dikkat: Banka Hesabınızdaki Para Tehlikede! Halka Açık Wi-Fi Kullananlar Dikkat: Banka Hesabınızdaki Para Tehlikede!

Yeni özellikler, Android 10 ve daha yeni sürüm yüklü cihazlar için geliştirildi ve Google Play Hizmetleri 24.40.33 beta sürümü ile kullanıcılara sunulacak. Özellikler, Ayarlar uygulamasında "Hırsızlık Koruması" araması veya yeniden tasarlanmış Google hizmetleri sayfasındaki "Kişisel ve cihaz güvenliği" bölümünden erişilebilecek.

Hırsızlık Algılama Kilidi, cihazın sensörlerini, Wi-Fi bağlantısını ve akıllı cihaz bağlantılarını kullanarak, birisinin aniden telefonunuzu alıp almadığını algılayacak. Telefon çalındığında, kişisel verilerinize yetkisiz erişimi önlemek için ekran otomatik olarak kilitlenecek.

Çevrimdışı Cihaz Kilidi özelliği, birisi telefonunuzu çalıp interneti kapattığında devreye girecek. Bu sayede, çalınan telefonun izlenmesi zorlaşacak.

Google

Ayrıca, Uzaktan Kilitleme özelliği sayesinde, kullanıcılar android.com/lock adresine giderek telefonlarını uzaktan kilitleyebilecek.

Google, bu hırsızlığa karşı koruma özelliklerini yakın bir zamanda kararlı bir güncellemeyle Android 10 ve üzeri yüklü tüm telefonlar için yayınlayacak. Kullanıcılar, bu yeni güvenlik önlemleri sayesinde cihazlarını daha güvende hissedecek.

Kaynak: Haber Merkezi