Yaşam

Güneş kremi kullanırken bunlara dikkat edin! Etkisini artırıyor, lekelenmeyi önlüyor...

Yaz aylarında cildi güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korumanın en etkili yolu güneş kremi kullanmaktır. Uzmanlar, güneş kremlerinin sadece yazın değil, dört mevsim kullanılmasını öneriyor. Ancak, yaz mevsiminde cildimizi korumak daha da önem kazanıyor. Doğru güneş kremi kullanımı nasıl olmalı? İşte detaylar...

Abone Ol

Güneş ışınlarına maruz kaldığınızda, ciltte leke, kızarıklık ve kırışıklık gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Uzun vadede ise cilt kanseri gibi ciddi sağlık problemleri oluşabilir. Bu yüzden, her mevsim cildi güneşin zararlı etkilerinden korumak büyük önem taşıyor. Özellikle yaz aylarında, güneşte uzun süre kalmaktan kaçınmak ve düzenli olarak güneş kremi kullanmak gerekiyor.

Güneş ışınlarına fazla maruz kalan ciltlerin zarar gördüğü bilinen bir gerçektir. Yaz aylarında ciltte tahriş, kızarıklık, lekeler ve kırışıklık gibi problemler daha sık görülür. Bu sorunları önlemek için UV ışınlarından korunmanın en etkili yolu güneş kremi kullanmaktır.

UVA ve UVB Işınlarından Korunma

UVA ve UVB ışınları, ciltte ciddi hasarlara neden olabilir. Bu zararlı ışınlardan korunmanın en güvenilir yolu ise güneş kremleri kullanmaktır. Güneş kremleri, cildin daha az hasar görmesine yardımcı olur ve cildi korur. Peki, güneş kremlerinin cilde faydaları nelerdir?

Cildin Erken Yaşlanmasını Önler

Güneş ışınlarına fazla maruz kalan ciltlerde erken yaşlanma belirtileri ortaya çıkar. Güneş, cilt kuruluğuna neden olur ve cilt nemini kaybeder. Nemini kaybeden cilt ise erken yaşlanır. Kırışıklıklar ve ince çizgiler daha belirgin hale gelir. Güneşin neden olduğu cilt kuruluğunu önlemek için güneş koruyucu kremler kullanmak, cildin erken yaşlanmasını önleyebilir. Bu yüzden, çantanızdan güneş koruyucu kremleri asla eksik etmemeniz gerekir.

Güneşte fazla kaldığınızda cildiniz tahriş olabilir. Ciltte kızarıklık ve yanık problemleri ortaya çıkabilir. Güneş kremleri, sahip oldukları SPF koruma faktörleri ile cildinizi güneş yanıklarına karşı korur. Bu sayede, güneş kaynaklı kızarıklık ve tende oluşan sızıyı da engeller. Cildinizdeki yanıkları önlemek için dışarı çıkmadan 30 dakika önce güneş kremi sürmelisiniz ve gün içerisinde yenilemelisiniz.

Leke Oluşumunun Önüne Geçer

Cilt yapısı gereği çok hassastır. Eğer cildinizi yeterince korumazsanız çevresel faktörlerden dolayı cildinizde leke sorunları ortaya çıkabilir. Özellikle güneş ışınlarına fazla maruz kaldığınızda ve cildinizi güneşten koruyamadığınızda kalıcı koyu lekeler meydana gelebilir. Güneş kremlerinin bir diğer etkisi ise, ciltteki melanin seviyesini kontrol altında tutmaktır. Bu sayede, istenmeyen güneş lekelerinin oluşumu engellenmiş olur.

Cildin Parlak Görünmesine Yardımcı Olur

Parlak ve canlı bir cilde sahip olmayı herkes ister. Güneşe fazla maruz kalan ciltler, doğal parlaklığını yitirir ve mat görünür. Güneş kremleri, cildi dış etkenlere karşı bir kalkan gibi korur ve güneş kaynaklı cilt solgunluğunun önüne geçer. Cildinizin ışıltılı görünmesine yardımcı olur.

Cildi koruduğu için, ışıltısını ve nemini kaybetmesine neden olmaz. Cildinize iyi bakmak istiyorsanız, güneş kremlerini kullanmayı alışkanlık haline getirmeniz gerekir.

Güneş Kremi Nasıl Sürülür?

  1. Güneş kremi kullanmayı alışkanlık haline getirdikten sonra, doğru bir şekilde cildinize uygulamanız gerekir.
  2. Güneş kremlerini cildinize geniş bir tabaka halinde uygulayın.
  3. Gün içerisinde, 2 saat aralıklarla, güneş kremini yenileyin.
  4. Deniz ve havuz sonrası da aynı şekilde güneş kremini yenileyin.
  5. Güneş kremini her mevsim kullanın.
  6. Dışarı çıkmadan 20-30 dakika önce güneş kremini sürün.

Güneş Lekelerini Açan Pirinç Suyu Maskesi

Pirinç suyu, yıllardır cilt bakımında kullanılan etkili bir yöntemdir. Aydınlık ve kusursuz bir cilde sahip olmak için pirinç suyuna bir şans verebilirsiniz. Pirinç suyu, cildi beyazlatmak için sıkça kullanılır. Cildi temizleyen ve aydınlık bir görünüme kavuşturan pirinç suyu, lekeler üzerinde oldukça etkilidir. Pirinç maskesi ile ayrıca cildinizi sıkılaştırabilir ve yaşlanma belirtilerini azaltabilirsiniz.

Bir kaseye 2 su bardağı pirinç koyun ve su beyazlaşınca pirinci süzün. Yüzünüzü bu su ile yıkayın. Kurulamadan önce kendi kendine kurumasını bekleyin. İhtiyaç halinde düzenli olarak tekrarlayın.