Güvenpark Terör Saldırısı Davasında Karar Çıktı Güvenpark Terör Saldırısı Davasında Karar Çıktı

Kızılay Güvenpark’ta 13 Mart 2016’da gerçekleştirilen ve 36 kişinin hayatını kaybettiği, 341 kişinin yaralandığı bombalı saldırı, PKK tarafından düzenlenmişti. Saldırıya ilişkin yürütülen dava sürecinde Yargıtay 3. Ceza Dairesi, bazı sanıklar yönünden bozma kararı vermişti. Bu karar sonrası Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden başlayan yargılamada, tutuklu sanıklar Velat Cin ve Mehmet Veysi Dolaşan'ın ifadeleri alındı.

Güvenparkddd

SANIKLARIN SAVUNMALARI

Duruşmaya SEGBİS ile katılan sanık Mehmet Veysi Dolaşan, suçlamaları reddederek, "Her şey ortada, planlı bir suçlama yapılıyor. Beni suçlayıp her suçu yüklemek adil değil" ifadelerini kullandı. Diğer tutuklu sanık Velat Cin ise önceki ifadelerini tekrar ederek tahliyesini talep etti.

5 BİN 172 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Sanıkların savunmalarının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mehmet Veysi Dolaşan, 32 kişiyi bombalayarak öldürmeye yardım etmekten 960 yıl, 4 çocuğun ölümünden 120 yıl, 32 çocuğu öldürmeye teşebbüs suçundan 384 yıl ve 309 kişiyi öldürmeye teşebbüs suçundan ise 3 bin 708 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Toplamda 5 bin 172 yıl hapis cezası alan Dolaşan, asli fail olarak cezalandırıldı.

Gggggg

DİĞER SANIKLARA VERİLEN CEZALAR

Mahkeme, sanık Velat Cin’e silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 12 yıl hapis cezası verdi. Ayrıca, sanık Neval Basut terör örgütü propagandası yapmak suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Sanık Rıdvan Tekin ise ulaştırma araçlarının kaçırılması suçundan beraat etti. Diğer sanıklar Halil İbrahim Demirci ve Uğur Ayçil’in dosyaları ise ayrılarak başka bir yargılamaya bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

13 Mart 2016 tarihinde Kızılay’da Güvenpark otobüs duraklarında sivillere yönelik bombalı araçla düzenlenen saldırıyı PKK üyesi Seher Çağla Demir gerçekleştirmişti. Saldırıda 36 kişi hayatını kaybetmiş, 341 kişi ise yaralanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı