Ankara’nın Kızılay semtinde 13 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilen Güvenpark terör saldırısına ilişkin davada karar açıklandı. Saldırıda sorumlu tutulan Mehmet Veysi Dolaşan, 36 kişinin hayatını kaybettiği ve 344 kişinin yaralandığı kanlı saldırı nedeniyle 5 bin 172 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Saldırı, bölücü terör örgütü PKK’nın Türkiye, Suriye, Irak ve İran'dan koparmayı planladığı topraklar üzerinde "özerk bölgeler" oluşturma hedefi doğrultusunda Şırnak, Silopi, Cizre, Nusaybin, Derik, İdil, Sur ve Yüksekova'da kazdıkları çukurlarla başladıkları şiddet eylemlerinin bir parçasıydı. PKK mensupları, güvenlik güçlerinin bu bölgelerdeki etkili müdahaleleri sonucunda başarılı olamayınca, Kızılay’da Güvenpark’taki otobüs duraklarına bomba yüklü bir araçla saldırı düzenledi.

Orman yangınına sebep olan çiftçiye hapis cezası Orman yangınına sebep olan çiftçiye hapis cezası

Saldırının PKK üyesi Seher Çağla Demir ve Özgür Ünsal tarafından gerçekleştirildiği tespit edildi. İki terörist, bombalı aracı patlatarak 4'ü çocuk olmak üzere 36 kişinin ölümüne ve 344 kişinin yaralanmasına neden oldu. Yaralılar arasında 6 aylık hamile olan Songül Yılmaz’ın karnındaki bebeği, saldırının en küçük kurbanı olarak kayıtlara geçti.

Kaynak: Haber Merkezi