SALİH BADEMCİ KİMDİR?

Türk oyuncu Salih Bademci, hem tiyatro sahnelerindeki başarılarıyla hem de televizyon dizilerindeki unutulmaz karakterleriyle adından söz ettiriyor. İzmir'de 1984 yılında doğan ve Bornova Anadolu Lisesi mezunu olan Bademci, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde eğitim aldı.

SALİH BADEMCİ KARİYERİ

Oyunculuğa olan tutkusuyla 2006 yılında Serdar Akar'ın "Barda" filmindeki performansıyla sinema dünyasına adım atan Bademci, aynı yıl Elveda Rumeli dizisinde de rol aldı. Ancak, gerçek çıkışını 2007'de kurucusu olduğu Siyah Beyaz ve Renkli (SBR) Tiyatro Topluluğu ile gerçekleştirdi. Hem kendi topluluğu bünyesinde hem de farklı tiyatro gruplarında sergilediği performanslarla tiyatro sahnesinin önemli isimlerinden biri haline geldi.

SBR Tiyatro Topluluğu'nun kuruluşundan bu yana birçok başarılı projede yer alan Bademci, "Tesir" adlı oyunundaki etkileyici performansıyla 15. Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri'nde Seçici Kurul Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Televizyon kariyerinde de iz bırakan Bademci, "Zeytin Tepesi", "Ulan İstanbul", "Kiralık Aşk" ve "İstanbullu Gelin" gibi sevilen dizilerde canlandırdığı karakterleriyle izleyicinin gönlünde taht kurdu. 2014 yılında "Akın" karakteriyle Zeytin Tepesi dizisindeki performansı, 2015 yılında Kiralık Aşk dizisindeki "Sinan Karakaya" rolüyle dikkat çekti.

Son olarak, Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı "Aydınlıkevler" adlı tiyatro oyununda sahne alan Bademci, Siyah Beyaz ve Renkli Tiyatro Topluluğu'nun "Fanatik" ve "Senaryo" adlı oyunlarındaki performanslarıyla da övgü topladı.

SALİH BADEMCİ EVLİ Mİ?

Özel hayatında da mutlu bir evliliği bulunan Bademci, 20 Ağustos 2015 tarihinde oyuncu İmer Özgün ile hayatını birleştirdi.

Muhabir: Haber Bülteni