Gündem

Hacı adayları dikkat! Bugün son gün!

2025 yılı için hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri bugün sona eriyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, kutsal topraklara gitmek isteyen hacı adaylarının başvurularını tamamlamaları gerektiğini duyurdu. Ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklamasına göre, 2025 yılı hac organizasyonu için daha önce uzatılan kayıt işlemleri 27 Eylül Cuma günü sona eriyor.

İLK KEZ KAYIT YAPTIRACAKLAR İÇİN ÖN KAYIT ÜCRETİ

2025 yılında ilk kez hac başvurusu yapacak vatandaşlar, 750 TL ön kayıt ücretini anlaşmalı bankalara yatırarak işlemlerini gerçekleştirebilecek. Anlaşmalı bankalar arasında Albaraka Türk Katılım, Ziraat Bankası, Vakıf Katılım gibi finans kuruluşları yer alıyor.

2024 yılında hacca gitme hakkı kazanamayan ya da kesin kayıt hakkı elde edemeyen vatandaşların kayıtları, bu yıl otomatik olarak yenilenmeyecek. Bu kişiler, ön kayıt ücreti ödemeden e-Devlet üzerinden kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirebilecek.

0-12 YAŞ ARASI ÇOCUKLAR İÇİN KAYIT İŞLEMLERİ

0-12 yaş arası çocuklarını hacca götürmek isteyen hacı adayları, çocuklarının kayıtlarını belirlenen süre içinde yapabilecek ve gruplarına ekleyebilecek. Bu yaş aralığındaki çocuklar, ebeveynlerinin kura kat sayılarını etkilemeyecek.

GRUP MÜRACAATLARI VE AKRABALIK BAĞLARI

Grup müracaatlarında kişi sayısı 7 ile sınırlı. Ancak akrabalık bağı 7 kişiden fazla olanlar, bu durumu belgeleyerek grup başvurusu yapabilecekler. Akrabalık bağı olmayan vatandaşlar ise talep etmeleri durumunda en fazla 7 kişilik grup oluşturarak tek bir kura numarası ile başvurabilecek.