“9. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi” ve “9. Uluslararası Sağlık, Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi” ortak açılış programı Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Itri Yerleşkesi Mavi Salonda gerçekleştirildi.

Üniversite ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Yakın Doğu Üniversitesi, Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi, Kazakistan Gumilev Avrasya Milli Üniversitesi, Endonezya Negeri Surabaya Üniversitesi, Özbekistan Şeraf Reşidov adlı Semerkant Devlet Üniversitesi iş birliğinde ve Academy of Science and Education Studies (ASES) ’in koordinasyonunda eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan  “9. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi” ve “9. Uluslararası Sağlık, Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi” düzenlenen açılış programıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Göktürk; çeşitli coğrafyalardan hem sosyal bilimler hem de fen bilimleri alanında uzman kişilerin katılımı ile gerçekleştirilecek olan kongrelerin önemine değindi. Bir alanda uzmanlaşmanın bilimin gelişiminde aksamalara sebep olabileceğini belirterek farklı uzmanlık alanları ile etkileşim içinde olmanın modern bilimin bütünlüğüne katkıda bulunacağını ifade eden Göktürk; kongrelerde yapılacak sunumların faydalı olması dileğiyle konuşmasını sonlandırdı.

KKTC’de ADAMEP eğitimi devam ediyor KKTC’de ADAMEP eğitimi devam ediyor

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cengiz Şahin ve Prof. Dr. Mustafa Talas’ın kongreler hakkında bilgi verdiği konuşmaların ardından oturumlara geçildi.

27-29 Eylül tarihleri arasında AHBV Itri Yerleşkesinde gerçekleştirilecek olan 9. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’ne Türkiye dahil 22 ülkeden 97 yerli, 137 yabancı olmak üzere 235 çalışma ile başvuru yapıldı.

9. Uluslararası Sağlık, Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi’ne ise Türkiye dahil 15 ülkeden 35 yerli ve 44 yabancı olmak üzere 79 çalışma ile başvuru yapıldı. Üç gün boyunca devam edecek olan 9. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi ve 9. Uluslararası Sağlık, Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi; eş zamanlı oturumlar ve çevrim içi bildiri sunumları şeklinde gerçekleştirilecektir.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş