Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu değerlendirmelerine göre, perşembe ve cuma günleri Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinin iç kesimlerinde yerel gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Hava sıcaklığının hafta sonuna kadar mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini belirten Macit, özellikle sıcak havanın etkisini sürdüreceğini vurguladı.

Yağışlar Marmara ve Karadeniz’de Devam Edecek

Macit, hafta sonu itibarıyla Marmara Bölgesi’nde yağışların etkisini göstermesini beklediklerini belirtti. Ayrıca Akdeniz’in iç kesimleri ve Karadeniz bölgesinde de yağışların hafta sonu boyunca devam edeceğini sözlerine ekledi. Çanakkale ve İzmir gibi orman yangınlarının yaşandığı bölgelerde ise önümüzdeki üç gün boyunca yağış beklenmiyor, ancak sıcaklıkların 35-36 derece civarında olacağı tahmin ediliyor.

Vatandaşlar Kuğulu Park'a Sığındı

Ankara’da sıcak hava dalgası etkisini sürdürüyor. Sıcaktan bunalan vatandaşlar, serinlemek için Kuğulu Park’a akın etti. Parkta serinlemeye çalışan Azra Güler Candan, “Burası çok sıcak, her akşam buraya gelip serinliyorum. Çok eğlenceli bir yer” dedi.

"Bu Sene Ankara Yanıyor"

Barış Bozgel isimli bir vatandaş da, “Dışarıda vakit geçiriyorum ama bu sene Ankara’da hava gerçekten çok sıcak. Serinlemek için havuza gidiyorum ya da klimayı açıyoruz, ama bu sıcaklarla başa çıkmak zor” şeklinde konuştu. Bozgel, Ankara akşamlarının genellikle serin olduğunu, ancak bu yıl sıcaklıkların çok yüksek seyrettiğini dile getirdi.

Dünyayı şaşkına çeviren olay: Mağarada 188 yaşında bir adam bulundu! Dünyayı şaşkına çeviren olay: Mağarada 188 yaşında bir adam bulundu!

Kaynak: İHA