Ankara’da aracı ile çocuğun ayağının üzerinden geçen sürücü hayatını kaybetti Ankara’da aracı ile çocuğun ayağının üzerinden geçen sürücü hayatını kaybetti

Gazze Şeridi'nde artan gerilimler devam ediyor. İsrail ordusu, bölgedeki hava ve kara operasyonlarına aralıksız devam ederken, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları ise İsrail askerlerini esir aldığını duyurdu.

İzzeddin El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Cibaliye Mülteci Kampı'nda yaşanan çatışmalar sırasında İsrail askerlerinin esir alındığını belirtti. Ancak kaç askerin esir alındığı konusunda detay vermedi. Ubeyde, "Savaşçılarımız İsrail güçlerini bir tünelin içinde pusuya düşürdükten sonra geri çekildi" açıklamasında bulundu.

Kassam Tugayları, olaya ilişkin bir video paylaştı. Görüntülerde, tünelde sürüklenen bir İsrailli askerin olduğu ve askeri ekipmanların da görüldüğü belirtildi.

İsrail'den yalanlama geldi

Gazze Şeridi'ndeki gerilimde yeni bir gelişme yaşandı. Hamas'ın İzzeddin El Kassam Tugayları'nın İsrail askerlerini esir aldığı iddiasına, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yalanlama geldi.

IDF'den yapılan açıklamada, "Askerlerin kaçırıldığı herhangi bir olayın söz konusu olmadığı" belirtildi.

Ateşkes müzakereleri için “bir tarih yok”

Gazze Şeridi'nde yaşanan gelişmelerde yeni bir dönemeç olabilecek iddialar ortaya atıldı. İsrail dış istihbarat servisi MOSSAD Başkanı David Barnea'nın, esir takası ve ateşkes görüşmelerini ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIAI) Başkanı William Burns ve Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile önümüzdeki hafta devam etme kararı aldığı öne sürüldü.

İddiaya göre, ismi açıklanmayan bir yetkiliye dayanarak yapılan açıklamada, Mısır ve Katar'ın öncülüğünde ve ABD'nin aktif katılımıyla yeni öneriler temelinde müzakerelerin önümüzdeki hafta tekrar başlamasına karar verildiği belirtildi.

Ancak Hamas'ın yetkilisi, bu iddiaları yalanladı ve "Belirlenmiş herhangi bir tarih yok" dedi.

Kaynak: İHA