İsrail Ordusu, Hamas Lideri Ravi Mustaha'nın Öldüğünü Duyurdu İsrail Ordusu, Hamas Lideri Ravi Mustaha'nın Öldüğünü Duyurdu

Şehit edilen Hamas lideri İsmail Haniye için Türkiye'nin 81 ilinde düzenlenecek gıyabi cenaze töreni kapsamında, Ankara'da Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde ikindi namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılınacak

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Ankara İl Temsilciliği tarafından organize edilen cenaze namazından sonra TÜGVA tarafından basın açıklaması yapılacak.

Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde gerçekleştirilecek gıyabi cenaze namazı, Haniye'yi anmak ve onun anısına saygı göstermek amacıyla düzenleniyor.

İSMAİL HANİYE KİMDİR?

1962 yılında Gazze Şeridi'nde doğan Haniye, İslam Üniversitesi'nde eğitim gördü ve Hamas'ın kuruluşundan itibaren hareketin içinde yer aldı. 2006 yılında Filistin parlamento seçimlerinde Hamas'ın zafer kazanmasının ardından Filistin Başbakanı olarak görev yaptı.

smail Haniye, Hamas'ın siyasi kanadının önemli figürlerinden biri olarak, Filistin'deki direniş hareketinin liderliğini üstlenmiştir. Özellikle Gazze Şeridi'nde Hamas'ın yönetimi altında yürütülen siyasi ve askeri faaliyetlerde etkin bir rol oynamıştır.

Muhabir: Burcu Çayan