250 Gram Peynir Dolgulu Turşu İçin 8.4 Kilometre Yol Giden Kurye İsyan Etti 250 Gram Peynir Dolgulu Turşu İçin 8.4 Kilometre Yol Giden Kurye İsyan Etti

Soruşturma sırasında birçok skandal ortaya çıkarken, "edu.tr" uzantılı sitedeki iletişim bilgilerinin yanıt vermediği tespit edildi. Rektör olarak gösterilen Ali İlseven'in ise aslında lise mezunu olduğu iddia edildi. Uzaktan eğitim verdiği ve 168 ülkeden öğrenci çektiği iddiası da gündeme bomba gibi düştü.

ALİ İLSEVEN DOLANDIRICI MI ÇIKTI?

Üniversiteye kayıt yaptıran ve 2-4 bin euro ödeyen öğrenciler, diplomalarının sahte olduğunu fark edince konuyu CİMER'e şikayet ettiler ve dava açtılar. Ali İlseven hakkında, devlet kurumlarını ve üniversiteleri taklit eden internet siteleri kurarak, kayıt olan kişilere sahte diploma verme suçlamasında bulunuldu.

YENİ PAZAR ÜNİVERSİTESİ SKANDALI

Başlatılan soruşturma ile Yeni Pazar Üniversitesi ile ilgili birçok skandal ortaya çıktı. Arnavutluk, Sırbistan ve Karadağ'da faaliyet yürüttüğü öne sürülen üniversitenin rektörü olarak görülen Ali İlseven'in akademik bir kaydının bulunmadığı tespit edildi.

UZANTIYI NASIL ALDIKLARI İSE MERAK KONUSU

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, YÖK'ün bu iddiaların takipçisi olacağı öğrenilirken, Yeni Pazar Üniversitesi'nin "edu.tr" uzantısını nasıl aldığı merak konusu. Üniversitenin internet sitesine girildiğinde, iletişim bölümünde sadece e-posta adresi ve Kosova'ya ait bir telefon numarası olduğu, ancak bu numaranın çevrilmediği fark edildi.

"SAHTE ÜNİVERSİTELER BU UZANTIYI KULLANAMAZ"

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan uzmanlar, sahte bir üniversitenin "edu.tr" uzantısını kullanamayacağına dikkat çekerken, savcılığın YÖK ve domain şirketi ile yapacağı görüşmeler sonucunda skandalın nasıl gerçekleştiğinin ortaya çıkacağını ifade ettiler.

Muhabir: Haber Bülteni