Dursun ERKILIÇ

Dünya ekonomilerinde dijital dönüşüm ve yeşil dönüşüm konularında hızlı bir değişim yaşanırken Türkiye bu yarışta geride kalmamak için büyük çaba gösteriyor.

Buna rağmen özellikle dijital dönüşüm konusunda gereken seviyeyi yakalayamadık.

Daha önceki haberlerimizde de duyurduğumuz gibi, “1831 Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Programı” için Çözüm Ortağı seçilen ASO, danışmanlık desteği sağlarken TÜBİTAK ve KOSGEB de her türlü desteği veriyor.

“Dönüşüm” konusu öylesine önemli ki, örneğin, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) 2018 yılında yayımladığı bir analizle, çeşitli sektörleri kapsayan bir dönüşüm ve yenilenebilir enerjiye geçişin, 2030 yılına gelindiğinde 18 milyon ek iş yaratma kapasitesine sahip olduğunu duyurmuştu. Ayrıca, özellikle yeşil dönüşümü tamamlamayan ülkelerin ihracat yapması neredeyse imkansız hale gelecek.

ÖNEMLİ BİR TOPLANTI VARDI…

“Sanayide Dönüşüm Buluşmaları”, Türk sanayisinin geleceği açısından büyük önem taşıyor.

Bu toplantıların ikincisi gerçekleştirildi. OSBÜK ve İstanbul Deri OSB ev sahipliğinde yapıldı. Akbank ve Vodafone Business ana sponsorluğu, Netoloji Yazılım platin sponsorluğunda ve Impacta partnerliğinde yapılan etkinlik serisiyle, sanayicilerin dijital dönüşüm süreçlerinin hızlandırılarak, dijitalleşmenin iş yapış süreçlerine adapte edilebilmesi amaçlanıyor.

ELE ALINAN ÖNEMLİ KONULAR…

“Sanayide Dönüşüm Buluşmaları”nda;

- Dijital teknolojilerle büyüme…

- Sürdürülebilir finansmanın önemi…

- Finansal işletmelerde dijitalizasyon…

- İş akış yönetiminde verimlilik…

- Zaman ve maliyet üçgeninde kodsuz çözümler…

ABD'nin ünlü bankasına ne oldu? Müşteriler hesaplarına ulaşamıyor! ABD'nin ünlü bankasına ne oldu? Müşteriler hesaplarına ulaşamıyor!

- Sanayide kamu destekleri…

Gibi konular değerlendirildi. Buluşma kapsamında OSB’lerin ülkemizin kalkınmasında çok önemli bir paya sahip olduğu vurgulanarak, katkı konusunda şu hususlara vurgu yapıldı:

- İşletmelerin dijital dönüşüm yolculuklarını kolaylaştırarak hızlandırmak…

- OSB’lerde yer alan işletmelerin çağın gereklerine uygun bir bakış açısı kazanmalarına ve buna uygun donanıma en uygun şartlarda erişmelerine öncülük etmek…

Muhabir: Dursun Erkılıç