Kasık fıtığı şikayetiyle Haymana Devlet Hastanesi’ne giderek muayene olan M.K., en kısa zamanda ameliyat olması gerektiği bilgisini aldı. Ardından tüm tetkikleri yapılan hasta, 16 Eylül tarihinde sabah saatlerinde laparoskopik ameliyat olmak üzere hastaneye gitti. Yapılan hazırlıkların ardından ameliyata alınan M.K., yaklaşık 2 saat süren bir operasyon geçirdi.

2 SAAT SONRA AMELİYATIN GERÇEKLEŞMEDİĞİNİ ÖĞRENDİ

M.K., ameliyattan çıktıktan 2 saat sonra ise operasyonun başarılı bir şekilde sonuçlanmadığını öğrendi. Ameliyata giren doktorun kendisine verdiği bilgilere göre, işlem sırasında solunum yollarında gelişen komplikasyon nedeniyle operasyon, hastanın hayati tehlikesi göz önünde bulundurularak sonlandırıldı.

Ameliyatı gerçekleştiren doktor ve hemşireler, hastanın en yakın zamanda daha kapsamlı bir hastanede Göğüs Hastalıkları biriminde muayene olması gerektiğini söyledi. Gerekli tedavinin yapılmasının ardından başvurması durumunda ise ameliyatın gerçekleştirileceği belirtildi.

GERÇEK BAMBAŞKA ÇIKTI

Olayın ardından hayal kırıklığına uğrayan M.K., ilçede yaşayan tanıdıklarından gerçeğin bambaşka olduğunu öğrendi. Hasta, CO2 gazıyla karnının iç bölgesinin şişirildiği sırada, CO2 gazının bulunduğu tüpteki gazın bitmesi nedeniyle ameliyatın yarım kaldığı duyumunu aldı.

Ameliyat nedeniyle bir süre iş hayatına ara vermek zorunda kalan M.K., maddi ve psikolojik olarak da olumsuz etkilendi.

DOKTOR DA İDDİALARI DOĞRULADI

Olayı öğrendikten sonra bir süre bekleyen M.K., durumu birkaç kişiden daha duyarak iddiaların doğru olduğu ihtimalinin güçlü olduğuna kanaat getirdi. Dikişlerini aldırmak üzere hastaneye giden M.K., ameliyatına giren doktor ile görüşerek durumu anlattı. Doktor da duyduklarının doğru olduğunu, operasyon öncesi tüpün doldurulduğundan emin olmak için görevlilerle görüştüğünü, buna rağmen gerekli malzemenin temin edilmediğini ameliyat sırasında öğrendiğini belirtti. Doktor, kendisinin konu ile ilgili tutanak tutarak durumu gerekli birimlere bildirdiğini ifade etti.

Fırtınalı havada duşa girmek tehlike saçıyor Fırtınalı havada duşa girmek tehlike saçıyor

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Doktorun da iddiaları doğrulaması üzerine harekete geçen M.K., Haymana Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe yazarak durumu yetkililere iletti. Olayla ilgili tahkikat sürüyor.

Kaynak: Hacer Koca