Çocuklara yönelik istismar haberlerinin arttığı bir dönemde toplumsal öfke de o ölçüde arttı. Öyle ki samimi bir şekilde bir çocuğun başını okşamak, şeker uzatmak ya da bir çocuğa gülümsemek bile artık taciz suçlaması için yeterli sebepler arasında yer alıyor.

Ankara'da çıkan yangında 85 yaşındaki kadın son anda kurtarıldı Ankara'da çıkan yangında 85 yaşındaki kadın son anda kurtarıldı

Taciz olaylarının toplumda büyük şiddetle karşılandığını bilen bazı art niyetli şahıslar adeta bu durum üzerinden insanların hayatını karartabiliyor. Taciz olayı üzerinden kurulan ve şeytanın bile aklına gelmeyecek bir senaryo ile masum insanlar tuzağa çekilerek para tuzağına düşürülebiliyor.

VATANDAŞ TACİZCİ İFTİRASINDAN KIL PAYI KURTULDU

Sosyal medyada bir vatandaşın paylaştığı olay, yaşanan yeni bir dolandırıcılık yöntemini gözler önüne serdi. Vatandaşın tacizci olarak yaftalamasının eşiğinden nasıl döndüğünü anlattığı olaydaki senaryo ise kan dondurdu.

KÜÇÜK ÇOCUĞU KENDİ KİRLİ EMELLERİ İÇİN KULLANDILAR

Olayı yaşayan vatandaş, İstanbul’da metrodan indikten sonra evine doğru yürüdüğünü ve bu sırada arkasından küçük bir kız çocuğunun sürekli "Amca beni Hakan abilerime götür" diye seslendiğini belirtti. Yaklaşık 50 metre boyunca çocuğun aynı isteği tekrarladığını söyleyen vatandaş, o esnada yoldaki bir erkek kuaförünün onu uyardığını anlattı.

“3 BİN TL VERMEZSEN SENİ REZİL EDERİZ”

Kuaför, "Çetin abi, sakın arkana dönme, seslenen küçük kıza bakma ve sakın elini tutma. Kızın babası ve abisi karşıda, aracın arkasında saklanıyor. Kızla ilgilenip elini tutanlardan şantajla para koparmaya çalışıyorlar. 3 bin TL vermezsen seni rezil ederiz, polisi çağırırız diyorlar. Hemen dükkâna gir" şeklinde uyarıda bulundu.

ÇETE YAKALANDI

Vatandaş, kuaförün tavsiyesine uyarak dükkâna girdi ve polisi aradı. Kısa süre içinde bölgeye gelen sivil ekipler, olay yerine müdahale etti. Tam o sırada genç bir adamın aynı tuzağa düşmek üzere olduğunu belirten vatandaş, polislerin olaya zamanında müdahale ederek dolandırıcı çeteyi yakaladığını ifade etti.

BU TÜR VAKALARDA ARTIŞ VAR

Polisle yaptığı sohbetin ardından vatandaş, polislerin bu tür olayların giderek arttığını söylediğini aktardı. Polise göre, dolandırıcılar yakalansa bile kısa süre sonra serbest bırakılıyor ve başka semtlerde benzer dolandırıcılıklara devam ediyorlar.

Olayın en dehşet verici yanı ise birçok insanın rezil olma veya dayak korkusuyla polise başvurmaktan çekinip, dolandırıcılara para vermeyi tercih ediyor olması.

Bu tür olayların artışı, halkın dolandırıcılara karşı daha dikkatli olması gerektiğini bir kez daha hatırlatırken bazı sosyal medya kullanıcıları da gerçekten yardıma ihtiyacı olan bir çocuğa bile artık insanların yardım ederken çekineceklerine dikkat çekti.

Kaynak: Fatma Doğanay