Gastroparezi (mide felci) hastalığına 3 yaşında yakalanan Olivia, TikTok'ta yaptığı paylaşımında, çok nadir bilinen bu hastalığı hakkında bilgi verdi. 17 yaşına geldiğinde durumunun daha da kötüleştiğini söyleyen Olivia,

Depremzede çocuğa koruyucu aile Depremzede çocuğa koruyucu aile
"Hayatım boyunca yemek yemek hep zordu. Yemek yerken acı çekmediğim bir anı hatırlamıyorum. 17 yaşıma geldiğimde ağrılar dayanılmaz hale geldi"

dedi.

HİÇBİR YİYECEĞİ MİDESİNDE TUTAMIYOR

Hiçbir yiyecek ve içeceği midesinde tutamayan Olivia'ya, 17 yaşında gastroparezi teşhisi konuldu. Hayatta kalması için gerekli olan tüm besinleri, sıvıları ve ilaçları doğrudan kalbine giden bir intravenöz hat (TPN sistemi) aracılığıyla aldığını belirtti.

Günlük rutininde sabah uyanır uyanmaz TPN beslemesini ayarladığını, tıbbi randevularını ve bilgilerini güncel tuttuğunu söyleyen Olivia, günün geri kalanında büyük ölçüde kendi isteği doğrultusunda hareket edebildiğini ifade etti.

"YEMEK YEMEYİ ÇOK ÖZLEDİM"

Arkadaşları ve ailesiyle birlikte yemek masasında oturmayı çok özlediğini belirten Olivia,

"Yemek yemenin zevkini ve deneyimini, farklı tatlar ve dokuları özlüyorum. Birçok lezzetli yiyeceği özlemeyi asla bırakacağımı sanmıyorum. Ailem inanılmaz destek oldu ve onlar olmadan bu durumu atlatabileceğimi düşünmüyorum. Artık benim için hayat farklı; yemek yiyemiyorum. Bu büyük bir değişim ve çok zor bir süreçti. Destek, farkındalık yaratmama yardımcı oluyor ve bunun için çok minnettarım"

şeklinde konuştu.

Muhabir: Haber Bülteni