Yeni Delhi'nin yaklaşık 140 kilometre güneydoğusundaki Hathras şehrinde Hindu tanrısı Şiva'yı kutlamak için toplanan kalabalık, büyük bir izdihama neden oldu. Hindistan polisi, bu trajik olayda yaklaşık 87 kişinin ezilerek hayatını kaybettiğini duyurdu. Çok sayıda yaralı hastaneye kaldırılırken, ölü sayısının artabileceği vurgulandı.

Hindistan'da büyük dini festivaller sırasında ibadet alanlarında benzer trajik kazaların sıkça yaşandığı biliniyor. Bu olay da, ülkenin bu tür etkinliklerde yaşadığı sorunları bir kez daha gözler önüne serdi.

Konya’daki deprem tatbikatı gerçekleşti Konya’daki deprem tatbikatı gerçekleşti

HİNDİSTAN'IN İZDİHAM GEÇMİŞİ

2016 Tapınak Patlaması

2016 yılında, Hinduların yeni yılını kutladığı bir tapınakta havai fişek gösterisi sırasında büyük bir patlama meydana geldi. Bu olayda en az 112 kişi hayatını kaybetti. Patlama, Kerala eyaletindeki tapınak kompleksinde büyük bir yangına yol açtı ve beton binaları parçaladı.

2013 Köprü Faciası

2013 yılında, Madhya Pradesh'teki bir tapınağın yakınındaki köprüde yaşanan izdihamda 115 kişi hayatını kaybetti. Yaklaşık 400 bin kişinin toplandığı bu alanda, köprünün çökmek üzere olduğuna dair yayılan bir söylenti, izdihama sebep oldu ve bu olayda birçok kişi yaşamını yitirdi.

Muhabir: Haber Bülteni