Türkiye'nin Hollanda karşısında aldığı 2-1'lik mağlubiyetle EURO 2024'ten elendiği maçta Barış Alper Yılmaz, gösterdiği performansla maçın yıldızı oldu. Özellikle Virgil van Dijk'a zor anlar yaşatan Barış Alper, mücadeleci yapısıyla büyük takdir topladı. Genç yıldızın performansı, Hollandalı izleyiciler ve futbol otoriteleri tarafından büyük bir hayranlıkla karşılandı.

VİRGİL VAN DİJK'TAN BARIŞ ALPER'E ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Dünyaca ünlü savunma oyuncusu Virgil van Dijk, maç sonrasında Barış Alper Yılmaz'ı övgü dolu sözlerle anlattı. Van Dijk,

"Barış Alper Yılmaz sürekli koşuyordu. Ele avuca sığmaz şekilde koşuyordu. Her savunmacı için zordur. Bizi çok zorladı. Gol atamadı ama eğer bir şekilde onu tasvir edecek olursak, gerçekten önemli bir oyuncu"

ifadelerini kullandı. Tecrübeli savunmacı, Barış Alper'in dinamik oyun yapısının kendileri için büyük bir zorluk olduğunu ifade etti.

HOLLANDALI GAZETECİ RİAN ROSENDAAL HAYRANLIĞINI GİZLEYEMEDİ

Hollandalı gazeteci Rian Rosendaal, Türkiye-Hollanda maçının ardından Fanatik'e konuşarak, Barış Alper Yılmaz'ın performansına övgüler yağdırdı. Rosendaal, Hollanda'nın turu geçmesinin şans eseri olduğunu vurgularken, genç futbolcunun Avrupa'nın büyük kulüplerinin dikkatini çekmesi gerektiğini vurguladı.

“ARDA GÜLER’İN FİRİKİĞİNDE TOP DİREKTEN DÖNDÜ”

Rosendaal,

Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz istifa etti Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz istifa etti

"Hollanda olarak iyi başladık. Depay ile ilk dakikada gol atmalıydık. Sonra oyundan düştük, aynı zamanda da Türkiye'nin eline düştük. Türkiye, Gakpo ve Bergwijn'ı etkisiz kıldı.”

dedi. Hollanda'nın, Arda Güler'in serbest vuruşunda direğe çarpan top sayesinde şanslı olduğunu belirten Rosendaal, Ronald Koeman'ın yaptığı değişikliklerin maçı kurtardığını ve Weghorst'un kritik rol oynadığını ifade etti.

“’BU NASIL OLABİLİR?’ DİYE DÜŞÜNDÜM… ÇOK İYİ BİR OYUNCU”

Hollanda için mükemmel bir maç olmadığını ifade eden Rosendaal, şöyle dedi:

Hücumda daha fazla isim lazımdı ve neyse ki geç de olsa iki gol bulduk. Hollanda için harika bir maç değildi ama sanırım EURO böyle bir şey, gergin bir ortam! Barış Alper Yılmaz gerçekten çok iyiydi. Van Dijk zaman zaman zorlanıyordu ve çok zor anlar yaşadı. Bir an, 'Bu nasıl olabilir?' diye düşündüm. Çok iyi bir oyuncu. Bu yaz büyük bir Avrupa kulübüne gitmeli. Gözlemciler artık onu tanıyacak."
Muhabir: Haber Bülteni