"Sarco" adlı intihar kapsülü, 3D yazıcı ile üretilen ve kullanıcısının düğmeye basmasıyla havaya nitrojen gazı salarak oksijen seviyesini ölümcül oranlarda düşüren bir cihaz olarak ilk kez kullanıldı. Bu süreçte kapsül içindeki kişi bilincini birkaç dakika içinde kaybediyor ve boğularak yaşamını yitiriyor. Bu olayda, 64 yaşında ABD'li bir kadının bu kapsülü kullandığı ve ciddi sağlık sorunları yaşadığı öğrenildi.

İntihar Kapsülü Tartışması Büyüyor

"Sarco" intihar kapsülünün arkasındaki İsviçre merkezli kuruluş, ölümün bir insan hakkı olduğunu savunarak, kapsülü kullanmak isteyen kişilere destek veriyor. Ancak polis, olayla ilgili tutuklamalar gerçekleştiriyor. Yapılan açıklamada, gözaltına alınanlar arasında Hollandalı gazeteci Florian Willet ve iki İsviçre vatandaşı yer alıyor. Hollandalı bir fotoğrafçının da olay sırasında fotoğraf çekmek istediği için gözaltına alındığı iddia ediliyor.

Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay! Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay!

Yasal ve Etik Tartışmalar da Gündemde

İntihar kapsülünün yaratıcısı olan eski Avusturyalı doktor Philip Nitschke, cihazın 1990'lardan bu yana geliştirildiğini ve intihar konusunda uzman desteği sağladığını belirtiyor. Ancak cihazın 3D yazıcı ile üretilmesi, çocuklar veya akıl sağlığı yerinde olmayan kişiler tarafından kolayca erişilip kullanılabileceği endişelerini artırıyor.

Muhabir: Haber Bülteni