Ankara Kalkınma Ajansı desteğiyle Ankara’da; Başkent OSB’de, İvedik OSB’de, Ostim OSB’de, Ankara Ticaret Odası’nda ve Ankara Sanayi Odası’nda dış ticaret istihbarat merkezleri kuruldu.

Ankara Dış Ticaret İstihbarat Merkezleri, Bölge katılımcılarının ticari faaliyetlerinde söz konusu hamleleri yapabilmeleri adına yol gösterici oluyor. Bu sayede Bölge firmalarının büyümesine, Ankara’nın ve Türkiye’nin ihracat gelirlerinin artmasına vesile olmayı hedefliyor.

Bu dış ticaret istihbarat merkezlerinde iş yapma potansiyeli yüksek ülkelere yönlendirme, doğru hedef pazar tespiti yapabilme ve pazara girmeden önce yabancı firmalar ile ilgili doğru analiz ve araştırmaları yapabilmesi sağlanıyor. Beş kurumun kesintisiz dış ticaret istihbarat hizmeti verebilmeleri için ayrıca birimler oluşturularak hizmetin devamlılığı sağlandı.

Dış ticaret istihbarat merkezlerinde yer alan ticari istihbarat programı ile ticari istihbarat yapılabilmeleri kolaylaştırılıyor.

Sincan'daki Yeni Sanayi ve Ticaret Merkezi'nin açılışı, Başkanı Ercan'ın katılımıyla gerçekleşti Sincan'daki Yeni Sanayi ve Ticaret Merkezi'nin açılışı, Başkanı Ercan'ın katılımıyla gerçekleşti

Merkezlerde; Bölge firmalarımızın ihracat faaliyetlerini artıracak ve sürdürülebilir ihracat yapısına kavuşmalarına yardımcı olacak; Hedef pazar tespiti ve hedef müşteri bulma danışmanlığı, İstatistiksel verilerin yorumlanabilmesi, Rakip analizi, İthalat pazar ve ithalat tedarikçi danışmanlığı, Teknik istihbarat,  Uluslararası kurum ve kuruluş ihaleleri konularında hizmet veriliyor.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş