Sağlık

İlaç raporları yenileme süresi uzatıldı mı? 2024 ilaç raporları geçerlilik tarihi ne kadar?

İlaç raporlarının yenileme süresi hakkında merak edilenler, raporlu ilaç kullanmak zorunda olan vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. Peki, ilaç raporları yenileme süresi uzatıldı mı? Geçerlilik süresi ne kadar?

Abone Ol

Kronik hastalığı olanlar ve sürekli ilaç kullanmak zorunda kalanlar için sağlık raporlarının geçerlilik süresi belirli aralıklarla güncelleniyor. Son olarak, bu raporların geçerlilik süresi 30 Haziran 2024 tarihine kadar uzatılmıştı. Şimdi ise merak edilen, bu sürenin yeniden uzatılıp uzatılmayacağı.

İlaç Raporları Uzatıldı mı 2024?

01.01.2020 tarihinden sonra sona ermiş veya erecek olan süreli sağlık raporları (engelli raporları dahil) ve yeniden rapor düzenlenmemiş olan kişilerin rapor süreleri, 30.06.2025 tarihine kadar geçerli kabul edilecek. Vergi indirim ve istisnası amacıyla kullanılacak engelli raporları ise 30.06.2024 tarihinde geçerliliğini yitirecek.

Ayrıca:

Usulüne uygun olarak yapılan ilk rapor, rapor yenileme ve yasal süresi içinde yapılan rapor itiraz başvuruları ile kontrol muayenesi başvuruları normal şekilde devam edecek.

30.06.2025 tarihinden sonra mağduriyet yaşanmaması ve sağlık hizmet sunucularında yoğunluk oluşmaması için, sağlık raporuna bağlı hak ve hizmetlerden yararlananların bu tarihe kadar raporlarını yeniletmeleri gerektiği vurgulanıyor.
Kurumlar arası iş birliği ile gerekli iş ve işlemlerin yürütülmesine karar verildi.