İlber Ortaylı'nın anlatıcılığında, tenor Mert Süngü, klavsen ve düzenlemeleriyle Chiara Cattani, kemanist Lorenzo Gugale, lute ve theorbo performansıyla Fabiano Merlante, Camerata Barok İstanbul ve konuk sanatçılar Coşkun Karademir, Cenk Erdoğan ve Burcu Karadağ ile "Levante - Anadolu Hikayeleri" 12 Haziran 2024'te CSO ADA Ankara ZİRAAT BANKASI ANA SALON'da sahne alacak.

Bursa’daki yağış hayatı felç etti: Oluşan 'mini süper hücre' ise görenleri şaşkına çevirdi Bursa’daki yağış hayatı felç etti: Oluşan 'mini süper hücre' ise görenleri şaşkına çevirdi

Levante, varsayımsal ve farazi bir kurguda zaman ve mekanın ötesine geçen müzikal bir yansıma sunuyor. Mezopotamya'nın binlerce yıl ev sahipliği yaptığı kadim bir geleneğin izlerini taşıyan bu etkinlik, İtalyan Barok dönemi ile Anadolu'nun köklü müzikal mirasını buluşturuyor. İtalyan topraklarına ait şarkılar, türküler ve ağıtlar, farklı müzikal geleneklerle harmanlanarak dinleyicilere benzersiz bir deneyim sunuyor.

Levante'nin eşsiz performansında, Prof. İlber Ortaylı'nın derin tarihi bilgisi, Mert Süngü'nün Belcanto stili ustalığı, Chiara Cattani'nin Barok müziği düzenlemeleri ve Avrupa'nın önde gelen Barok orkestralarından Camerata Barok İstanbul'un muhteşem icraları bir araya geliyor. Ayrıca, Coşkun Karademir, Cenk Erdoğan ve Burcu Karadağ gibi seçkin konuk sanatçıların katkılarıyla repertuar daha da zenginleşiyor.

Program:

  1. Ev
  2. Misafir
  3. Acquadolce: Doğuya Barok Bir Saygı
  4. Köken: Doğuya Barok Bir Saygı
  5. İtalya'ya Doğu: Doğuya Barok Bir Saygı

Ankara'nın müzikseverleri, Levante'nin eşsiz performansıyla müziğin büyüleyici dünyasına bir kez daha davet ediliyor.

 
 

Muhabir: Sevda Ecem