Haber Global'ın sevilen sunucusu İlke Canpolat'ın hayatı merak edilip araştırılıyor. Sizlere İlke Canpolat hakkında bilgileri derledik. İlke Canpolat kimdir, nerelidir, kaç yaşında? İlke Canpolat eşi kimdir?

İLKE CANPOLAT KİMDİR, NERELİDİR?

Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi'nden mezun olduktan sonra, Başkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladı. Ardından Ankara Üniversitesi'nde Avrupa Birliği Uzmanlık Programına katıldı.

İş hayatına risk danışmanı olarak başlayan Canpolat, gazeteciliğe 2005 yılında CNBC-e'de adım attı. İlk yıllarında ekonomi muhabirliği yaparak Türk ve yabancı iş dünyasının önde gelen temsilcileriyle röportajlar gerçekleştirdi. CNBC-e'de "Yeşil Ekonomi" kuşağını sundu. 2010 yılında TRT-Türk'te "Kahve Molası" adlı günlük ekonomi programını hazırlayıp sundu. 2012 yılında 360 TV'de ekonomi departmanında Sunucu-Editör olarak görev yaptı. Bloomberg HT için "Enerji Rehberi" isimli programı hazırlayıp sundu. Ayrıca, TRT Türk'te yayımlanan "Küresel Bakış" adlı haber programında koordinatörlük yaptı.

Medya eğitimleri verdi ve iş dünyası etkinliklerinde sunumlar gerçekleştirdi. 2014-2018 yılları arasında İktisadi Kalkınma Vakfı'nda Basın Danışmanlığı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nda Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü görevlerini üstlendi. 2018 yılında gazeteciliğe geri dönen Canpolat, kuruluş sürecinde yer aldığı Haber Global'de ekonomi departmanında Sunucu-Editör olarak çalışmaya başladı. 22 Temmuz 2020 tarihinden itibaren, tarım sektöründeki gelişmeler, çiftçilerin sorunları, gıda sektöründe yaşananlar ve ulusal ve uluslararası gıda firmalarındaki son durumların konuşulduğu "Tarım Raporu" programını sunmaya başladı.

İlke Canpolat, bir çocuk annesi olup, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Ahmet Zenbilci oğlu kimdir, Ahmet Zenbilci oğlu ne yaptı? Ahmet Zenbilci oğlu kimdir, Ahmet Zenbilci oğlu ne yaptı?

İLKE CANPOLAT KAÇ YAŞINDA?

İlke Cabpolat'ın yaşı ve doğum yılı tam olarak bilinmese de 40 yaşlarında olduğu tahmin ediliyor.

Muhabir: Haber Bülteni