Siyaset

İmamoğlu'ndan cumhurbaşkanı adaylığı iddialarına ilişkin açıklama geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine yönelik açılan "ahmak" davası ve cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili yapılan yorumlar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Partisinin bazı kurmaylarının, ceza kesinleşirse İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olabileceği yönündeki açıklamalarına da değinen İmamoğlu, davanın hukuki olmaktan uzak olduğunu belirterek, şöyle dedi:

''Ne yazık ki olmaması gereken bir davanın siyasi yasak hem de 2 yıl 7 ay cezasına dönüşen haliyle tam bir sefillik. Bunu konuşmak bile insanı kötü hissettiriyor. Bu konu siyasi doğal olarak da partiyi ilgilendiriyor. Genel başkanımız da tartışılmasını uygun gördü. Arkadaşlarımız görüşme halinde. Benim Emirgan'daki ofiste başka görüşmelerim vardı. Selamladım, teşekkür ettim. Onlar görüşme halinde şu an. Elbette daha sonra partimizin ortaya koyacağı düşünceyi genel başkanımız paylaşacaktır''

Ahmak Davasının Süreci

İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine yönelik "ahmak" ifadesi nedeniyle yargılanıyor. İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi, İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası vermiş ve bu ceza, siyaset yasağı anlamına da gelmişti. Dava, şu anda İstinaf Mahkemesi'nde incelenmeye devam ediyor. CHP’nin önde gelen isimleri de İmamoğlu’nun durumu ve olası sonuçları değerlendirmek için bir araya geliyor.

Mansur Yavaş’tan Yüksel Arslan’a Tepki

Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda, İmamoğlu’na dolaylı göndermede bulunarak, "Kariyer basamaklarını çıkmak için Avrupa başkentlerinde kapı aralayanlar, Türk'ün kudreti ve kuvvetinden başka irade tanımayan Atatürk'e bizim gözümüzle bakamazlar. Tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek olana, 'Proje Çocuk' denir, 'Mustafa Kemal'in Askeri' denmez" ifadelerini kullanmıştı. Ancak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bu açıklamalara sert tepki gösterdi ve "Bağımsız milletvekili Sayın Arslan'ın bu açıklamalarını ve yayınladığı metni onaylamadığımın bilinmesini isterim. Kendisine tavsiyem bu tweet'i silmesidir," dedi.

İmamoğlu: ''Mansur Yavaş Gerekli Cevabı Vermiştir''

İmamoğlu'na Arslan'ın bu paylaşımı sorulduğunda ise, "Mansur Yavaş gereken cevabı vermiştir," diyerek konu hakkında daha fazla yorum yapmaktan kaçındı.