Apple, iOS 18 güncellemesiyle birlikte Siri'yi ChatGPT ile entegre etti. Bu sayede Siri, kullanıcıların izniyle ChatGPT modeline sorular yönlendirebilecek ve OpenAI chatbotundan çeşitli öneriler alabilecek. Kullanıcılar, iOS 18 ile beraber kilit ekranı özelleştirmeleri, çağrı kontrolü, para transferi gibi fonksiyonlardan faydalanabilecek.

iPadOS 18 ve macOS Sequoia

Yeni işletim sistemleri, kullanıcıların cihazlar arasında etkileşimde bulunmasını kolaylaştıracak ve daha zengin bir deneyim sunacak. iPadOS 18 ve macOS Sequoia, daha kapsamlı ve kişiselleştirilebilir özelliklerle öne çıkıyor.

Şirketleri KVKK uyum sürecinde zorlu dönem bekliyor Şirketleri KVKK uyum sürecinde zorlu dönem bekliyor

Siri ve Yapay Zeka Güncellemeleri

Siri, ChatGPT entegrasyonu sayesinde daha karmaşık görevleri yerine getirme yeteneğine sahip olacak. Mesajlar uygulamasında ise yapay zeka önerileri sunacak ve özel emojiler oluşturabilecek. Fotoğraflar uygulamasında, yapay zeka destekli rötuş araçları yer alacak ve Apple Music, otomatik çalma listeleri ile akıcı şarkı geçişleri sunacak.

Apple Intelligence

Apple, WWDC etkinliğinde yeni yapay zeka hizmeti Apple Intelligence'ı tanıttı. Bu özellik, bağlam odaklı bildirimler, görüntü oluşturma ve uygulamalar arası görevlerde yapay zeka desteği sunacak. Apple, kullanıcı gizliliğini koruma konusunda da özel sunucularda çalışacağını ve veri gizliliğine odaklanacağını vurguladı.

Desteklenen Telefonlar

Yeni iOS 18, iPhone 15 serisi, iPhone 14 serisi, iPhone 13 serisi ve iPhone 12 serisi gibi birçok modele uyumlu olacak. Ayrıca, iPhone XS serisi ve SE (2. nesil ve üzeri) modellerine de destek verecek.

Yapay Zeka ve Gizlilik

Apple, yapay zeka teknolojisini güvenli ve gizliliğe odaklı bir şekilde kullanmayı amaçlıyor. Yapay zeka modelini özel sunucularında işleyerek veri gizliliğini en üst düzeyde koruma taahhüdünde bulunuyor.

Yeni Uygulamalar ve Özellikler

Apple Passwords: Kullanıcıların şifrelerini güvenle yönetebileceği yeni bir uygulama. Genmoji: Kullanıcıların kendi emojilerini yapabileceği yeni bir yapay zeka özelliği. VisionOS 2: Apple'ın Vision Pro için geliştirdiği yeni işletim sistemi, genişletilmiş ekran desteği ve yeni jest kontrol özellikleri sunuyor.

Muhabir: Haber Bülteni