Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, Orta Doğu'da artan gerilimi değerlendirmek üzere İran'ın başkenti Tahran'da temaslarını sürdürüyor. Safadi, ziyaret kapsamında İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan ile bir araya geldi. Görüşmede, Tahran'da suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin öldürülmesine değinen Pezeşkiyan, bu eylemi uluslararası tüm yasalara aykırı ve Siyonistlerin (İsrail'in) büyük bir hatası olarak nitelendirdi. Pezeşkiyan, "Siyonistlerin bu küstahlığı cevapsız kalmayacak" dedi ve tüm İslam ülkelerinden bu tür suçları şiddetle kınamalarını beklediğini vurguladı.

Pezeşkiyan, özgürlük, demokrasi ve insan haklarının en büyük düşmanlarının, dünya çapında terör eylemleri gerçekleştirirken, kendilerini bu değerlerin savunucusu olarak gösterenler olduğunu ifade etti. Ayrıca, İran ve Ürdün arasındaki ilişkilerin genişletilmesine yönelik diplomatik heyetlerin müzakerelerinin hızlandırılmasını umduğunu belirtti. Pezeşkiyan, "Bu sayede iki İslam ülkesi birbirlerinin potansiyellerinden faydalanırken, bölge halkları da bu dostluktan ve yapıcı iş birliklerinden daha fazla yararlanacaktır" dedi.

Safadi: "Bu eylem, Netanyahu’nun bölgede çatışmaları genişletme çabalarının bir parçasıdır"

Bakan Safadi ise Ürdün’ün İran ile ilişkilerini genişletme ve derinleştirme çabasında olduğunu ve bölgedeki istikrar, güvenlik ve huzuru artırmak için ortak çalışmalara önem verdiğini söyledi. Ülkesinin Haniye suikastını kınadığını belirten Safadi, "Ürdün, İsrail rejiminin Gazze’ye yönelik vahşi saldırılarını ilk günden itibaren güçlü bir şekilde kınamıştır. Bu eylem, Netanyahu’nun bölgede çatışmaları genişletme çabalarının bir parçasıdır" dedi.

İkbal Uzuner'in babasının ifadesi ortaya çıktı: 'Belki kalabalığın içindedir diye yürürken, kızımın kafasını gördüm" İkbal Uzuner'in babasının ifadesi ortaya çıktı: 'Belki kalabalığın içindedir diye yürürken, kızımın kafasını gördüm"

Kaynak: İHA