Gündem

İran- İsrail arasındaki danışıklı dövüş Kurtlar Vadisi’ndeki o sahneyi hatırlattı

Hamas lideri İsmail Haniye’nin İran’ın başkenti Tahran’da uğradığı suikast sonucu şehit olmasının ardından Orta Doğu’da gerilim tırmanıyorken İran intikam açıklamaları yapmaya başladı. İran’ın İsrail’e yönelik misilleme yapıp yapmayacağı tartışılırken Kurtlar Vadisi dizisinde yer alan bir sahne yeniden sosyal medyada gündem oldu.

Abone Ol

Terör devleti İsrail’in Gazze’de başattığı savaşı tüm bölgeye yayma girişimleri devam ediyorken İran’ın başkenti Tahran’da Hamas lideri İsmail Haniye’nin şehit edilmesi bölgede tansiyonu iyice tırmandırdı.

İran’dan İsrail’e tehdit mesajları gelirken bir dönemin fenomen dizisi Kurtlar Vadisi’nde İran-İsrail ilişkilerinin anlatıldığı bir sahne sosyal medyada yeniden  gündem oldu.

İran ve İsrail arasında danışıklı dövüşün olduğu, çıkar ilişkileri dolayısıyla gerçek anlamda birbirlerine saldırı yapmayacağının anlatıldığı Kurtlar Vadisi’ndeki o sahne sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından paylaşıldı.

Dizinin o sahnesinde verilen mesajlar şöyle;

“Bölge’de İran ve İsrail’in arasında adı konulmamış bir işbirliği var. Her iki ülke varlıklarının devamını birbirlerine olan karşıtlıklarından alıyor. İsrail olmasa İran’ın bölgede hüküm sahibi olamaz. İran olmasa İsrail Amerikalıları dilediği gibi kullanamayacak bu yüzden bölgede yapay bir kriz oluşturuyorlar”.