MSB duyurdu: 58 terörist öldürüldü! MSB duyurdu: 58 terörist öldürüldü!

İsrail basınında yer alan haberlere göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün Golan Tepeleri’ne düzenlenen saldırının ardından 150’ye yakın Gazzeli çocuğun tedavi için yurtdışına gönderilmesine yönelik planı erteledi. İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 296 gündür devam ederken, bu karar büyük yankı uyandırdı.

Tedavi Planı Ertelendi

Haberlere göre, Gazzeli çocukların yarın öğleden sonra Ramon Hava Üssü’nden Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) nakledilmesi planlanıyordu. Ancak Netanyahu, Golan Tepeleri’ne yönelik saldırı sonrası bu planın ertelenmesini emretti. Ayrıca, Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın bu ayın başlarında Gazzeli çocukların İsrail-Gazze sınırı yakınlarındaki bir sahra hastanesinde tedavi edilmesine yönelik kararının da Netanyahu tarafından veto edildiği belirtildi.

Devam Eden Saldırılar ve Tedavi Bekleyen Çocuklar

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları neredeyse 300 gündür devam ediyor. Bu süreçte birçok Gazzeli çocuk sağlık hizmetlerine erişim konusunda büyük zorluklar yaşıyor. İsrail ve Gazze arasında devam eden çatışmalar, bölgede yaşayan sivillerin hayatını olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Muhabir: Haber Bülteni