Gündem

İsrail savaş uçakları Lübnan'ı vurmaya başladı! Savaş başladı

İsrail-Lübnan sınırında yoğun dumanlar yükselmeye başladı. İsrail savaş uçaklarının Lübnan'ı vurduğu, Hizbullah'ın da İsrail üssüne saldırı düzenlendiği öğrenildi.

Abone Ol

Son iki gündür siber saldırılarla hedef alınan Lübnan, bu akşam saatlerinde İsrail ordusunun düzenlediği yoğun hava saldırılarına maruz kaldı. İsrail, Lübnan'ın güneyindeki çok sayıda noktaya hava saldırısı gerçekleştirdi. Görgü tanıkları, saldırılar sonucu bölgeden dumanların yükseldiğini bildirdi.

İsrail ordusu, hedef olarak Hizbullah’a ait ateşlenmeye hazır 30 füze platformu ve 150 füze rampasını belirledi. Açıklamaya göre, bu saldırılar İsrail istihbaratıyla işbirliği içinde gerçekleştirildi. Ayrıca, Hizbullah’ın altyapısının yanı sıra Lübnan'ın güneyindeki çeşitli silah depolarına da operasyon düzenlendi. Nakura bölgesine yönelik topçu birlikleri de aktif bir şekilde saldırılara katıldı.

El-Haniyye beldesine yapılan hava saldırısında ise 4 kişinin hafif yaralandığı bildirildi. Lübnan Sağlık Bakanlığı’na bağlı Halk Sağlığı Acil Operasyon Merkezi, yaralıların 3'ünün Filistinli, 1'inin ise Lübnanlı olduğunu açıkladı ve yaralıların tedavi altına alındığını belirtti.

Bu sabah Lübnan'daki Hizbullah Hareketi tarafından gerçekleştirilen saldırılarda 2 İsrail askerinin hayatını kaybettiği duyuruldu. İsrail ordusu, askerlerden birinin Hizbullah'ın güdümlü tanksavar füzesiyle, diğerinin ise insansız hava aracıyla düzenlenen saldırılarda öldüğünü aktardı. Ayrıca, bu iki saldırıda biri ağır olmak üzere toplam 9 İsrail askerinin yaralandığı öğrenildi.

Lübnan'daki gelişmeler ve İsrail ordusunun saldırıları, bölgedeki gerginliğin artmasına neden oluyor. Gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.