Mersin KYK yurtlarında istismar iddialarına ilişkin DMM’den açıklama Mersin KYK yurtlarında istismar iddialarına ilişkin DMM’den açıklama

İran'la uzun süredir devam eden gerilimde, İsrail’in olası bir misilleme hamlesi yapacağı tahmin ediliyor. Gallant, İran’ın herhangi bir saldırıya “ne olduğunu ya da nasıl gerçekleştiğini anlayamayacak şekilde” yanıt verileceğini söyledi. Özellikle İran’ın son füze saldırılarının başarısız olduğunu ifade eden Savunma Bakanı, İsrail’in bu durumu avantaja çevireceğinin sinyallerini verdi.

"İran Saldırısı İsrail’i Etkilemedi"

Gallant, İran tarafından gerçekleştirilen son saldırılarda İsrail Hava Kuvvetleri’nin altyapısında herhangi bir hasar oluşmadığını, ne uçakların ne de hava üslerinin zarar gördüğünü belirtti. Ayrıca, bu saldırıda hiçbir İsrailli asker ya da sivilin yaralanmadığının altını çizdi.

İran’a yönelik saldırı konusunda İsrail hükümeti ve askeri liderlerin tam bir fikir birliği içinde olduğunu vurgulayan Gallant, “Tüm emir komuta zinciri aynı hizada ve bu konuya odaklanmış durumda” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı