Tata Grubu'nun efsane öncüsü ve dünyaca ünlü iş insanı Ratan Tata, 86 yaşında ansızın hayata veda etti. Hindistan'ın ekonomik büyümesine ve küresel saygınlığına önemli katkılarda bulunan Tata, Mumbai'deki bir hastanede can verdi.

Ani Gelen Ölüm

Tata Group holdingin patronu ve dünyanın en zengin iş insanlarından biri olan Ratan Tata, rutin bir kontrol için gittiği hastane ziyareti esnasında 86 yaşında hayatını kaybetti.

Murat Kurum Malatyalı oldu! Murat Kurum Malatyalı oldu!

20 yıldır holdingin başında olan Tata, holdingi Hindistan'ın en büyük ve dünyanın en önemli şirket gruplarından biri haline getirdi. Önceden bilinen bir sağlık sorunu olmayan Tata, Mumbai'de yoğun bakıma alındığı hastanede aniden Çarşamba günü yaşamını yitirdi.

Tata Group, yayımladığı açıklamada: "Sadece Tata Group'u değil, katkılarıyla tüm ülkemize şekil veren bu zor bulunur lidere büyük bir üzüntüyle veda ediyoruz" sölzerine yer verdi.

Hindistan Başbakanı da iş insanının ölümü hakkında konuşma yaptı. Başbakan, X hesabı üzerinden: "Ratan Tata naif ruhlu, vizyoner bir lider ve olağanüstü bir insandı. Ölümünden dolayı büyük acı duyuyorum. Ailesine, arkadaşlarına ve hayranlarıma taziyelerimi sunuyorum" yorumunu yaptı.

Ratan Tata Kim?

Ratan Tata, Cornell Üniversitesi'nde Mimarlık Fakültesi'ni bitirdi. 1962 yılında büyük dedesinin kurduğu Tata Group şirketinde çalışmaya başladı.

Tata holdinge bağlı birçok şirkette önemli rol oynadı. En önemli katkıları, otomotiv ve bilişim alanında oldu. 1991 yılında amcası J.R.D. Tata'nın yerine geçerek holdingin önderlik koltuğuna oturdu. Bu esnada Hindistan pazarı, dünyaya açılıyordu.

Holdingin adıyla açtığı bilişim ve iletişim şirketleri ve genç çalışanlara verdiği değer holdingin büyük oranda değer kazanmasına sebep oldu. 2004 yılında holding Hindistan'ın önde gelen şirket gruplarından biriydi. Tata, kısa sürede dış pazara yöneldi.

Kaynak: Haber Merkezi