İsrail ordusu, Yemen’den atılan balistik füzenin ülkenin merkez bölgesini hedef aldığını duyurdu. Füzenin düştüğü açık araziye rağmen, ülke genelinde çeşitli bölgelerde saldırı alarmları çaldı ve hava savunma sistemlerinden ateşlenen önleyici füzeler nedeniyle patlama sesleri duyuldu.

İsrail Ordusu, Hamas Lideri Ravi Mustaha'nın Öldüğünü Duyurdu İsrail Ordusu, Hamas Lideri Ravi Mustaha'nın Öldüğünü Duyurdu

Ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, balistik füzenin açık araziye düştüğü ve saldırı alarmlarının birden fazla noktada çaldığı belirtildi. Patlama seslerinin, hava savunma sistemlerinin ateşlediği önleyici füzelerden kaynaklandığı ifade edildi. Önleyici füzelerin isabet oranlarının ise henüz incelendiği kaydedildi.

İsrail ordusu iç cephe komutanlığı, halk için verilen güvenlik talimatlarında herhangi bir değişiklik olmadığını bildirdi. Ancak, İsrail polis sözcülüğü, Batı Şeria’daki Filistin topraklarından gasbedilen İsrail yerleşim yeri Modin’deki tren istasyonuna önleyici füzelerden düşen şarapnelin isabet ettiğini ve maddi hasara yol açtığını duyurdu.

Ayrıca, Ben Gurion Havalimanı yakınlarındaki Lid (Lod) kentinin yakınlarında füze parçalarının düşmesi sonucu bir yangın çıktığı bildirildi. İsrail acil yardım servisleri, sığınaklara gitmeye çalışan 9 kişinin çeşitli biçimlerde yaralandığını ve yardım çağrısı aldıklarını açıkladı.

Bu olay, İsrail’in başkenti Tel Aviv’in şehir merkezinde 19 Temmuz’da düzenlenen İHA saldırısının ardından yaşandı. Söz konusu patlamada bir kişi hayatını kaybetmiş ve 4 kişi yaralanmıştı. İsrail ordusu, 20 Temmuz’da Yemen’de İran destekli Husilerin kontrolündeki Hudeyde Limanı’na hava saldırısı düzenlemişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı