AK Parti milletvekillerinin lüks yaşam tarzları, daha önce Monaco’da yenen ıstakoz, pahalı saatler ve Maldivler tatili gibi paylaşımlarla sıkça gündeme gelmişti. Bu kez, Cumhurbaşkanı Danışmanı Orhan Karakurt’un lüks tercihleri dikkat çekti. Tarık Işık'ın Sözcü'deki haberine göre, Karakurt’un Franck Muller marka saati 1 milyon 282 bin TL değerinde. Prada marka deri spor ayakkabısı ise 34 bin TL'den satılıyor.

İYİ Parti'de İstifalar Yağmur Gibi: Parti İçindeki Gerginlik Tırmanıyor İYİ Parti'de İstifalar Yağmur Gibi: Parti İçindeki Gerginlik Tırmanıyor

NELER OLMUŞTU?

İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Monaco Yat Kulübü'nde yediği ıstakozu sosyal medyada paylaşarak tepkilerin odağı olmuştu. Bu paylaşımdan sonra AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci, Bursalı’ya "İstifa edin, burası babanızın çiftliği mi, burada size yer yok, defolup gidin kardeşim" şeklinde sert sözler söylemişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Partinin Çankaya belediye başkan adayı Hüseyin Filiz ise Maldivler tatilini paylaşmasının ardından eleştiri almıştı. AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu da 562 bin TL değerindeki Rolex marka saatiyle "Biz bu milletin ta kendisiyiz" notunu paylaşmış, tepkiler üzerine bu paylaşımını kaldırmak zorunda kalmıştı. Yenişehirlioğlu kısa bir süre sonra, yaklaşık 2 milyon TL değerindeki Audemars Piguet Royal Oak marka saatiyle yeniden gündeme gelmişti.

Tüm bu olaylar sonrası, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partilileri bu davranışlarından dolayı eleştirerek uyarmıştı.

Muhabir: Haber Bülteni