Şereflikoçhisar Atatürk Parkı'nda Vandalizm skandalı Şereflikoçhisar Atatürk Parkı'nda Vandalizm skandalı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şubesi ekipleri, yasa dışı göçle mücadele çalışmalarına devam ediyor. Edinilen bilgilere göre, ekipler analiz ve takip çalışmalarının ardından şüpheli bir minibüsü tespit etti. TEM Otoyolu'nun Edirne yönünde ilerleyen minibüs, Çatalca bölgesinde saat 03.10 sıralarında takibe alındı. Yaklaşık 20 dakika boyunca takip edilen araç, Silivri bölgesinde durduruldu.

Aracın sürücüsü F.M. (21) ve göçmenlere rehberlik eden R.D. (31) gözaltına alındı. Minibüste yapılan incelemelerde, farklı ülkelerden geldikleri belirlenen 18 düzensiz göçmen bulundu. Göçmenlerin ülkeye yasadışı yollarla giriş yaptığı belirlendi. Ayrıca araçta 3 cep telefonu, bir tel kesme makası ve insan kaçakçılığında kullanılan ekipmanlar ele geçirildi.

İkinci Araç da Yakalandı

Operasyonun devamında, minibüse öncülük eden başka bir aracın da varlığı tespit edildi. Kamera görüntülerinden plaka bilgisi alınan bu aracın sürücüsü F.E. (42), Esenyurt'taki evinde saat 05.30 sıralarında yakalandı. Şüpheli, gözaltına alınarak sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Yapılan incelemelerde, göçmenlerin Avrupa ülkelerine gitmek amacıyla insan kaçakçılarıyla anlaştıkları ve bu anlaşmanın 4 bin ila 4 bin 500 Euro arasında değişen bir bedel karşılığında yapıldığı öğrenildi. Yakalanan kaçak göçmenler, sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

F.M., R.D. ve F.E. isimli şüpheliler ise emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı