Yeni eğitim döneminin başlamasıyla beraber İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çeşitli ekipler Esenler’de denetim yaptı. Denetimlere; Çocuk Şube Müdürlüğü, Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü, Esenler Çocuk Büro Amirliği, Devriye Ekipler Amirliği, Narkotik Şube ve Trafik Denetleme Büro Amirliği gibi farklı birimler katıldı. Yapılan denetimlerde, okul çevresinde bulunan servis minibüsleri ve sivil araçlar durdurularak detaylı aramalar gerçekleştirildi. Araçların evrakları kontrol edildi ve eksik belge tespit edilen 5 araç için cezai işlem uygulandı.

Yıl Boyunca Devam Edecek

Ekipler, denetimlerde sadece araçları değil, aynı zamanda vatandaşları da GBT ve UYAP sorgularına tabi tuttu. Güvenlik tedbirlerinin artırıldığı bu uygulamanın, İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yıl boyunca devam edeceği açıklandı.

Dünyanın en etkili 44 bilim adamı Hacettepe’de Dünyanın en etkili 44 bilim adamı Hacettepe’de

Vatandaşlar Denetimlerden Memnun

Uygulama sırasında aracı durdurulan Berk Eker, denetimlerin gerekli olduğunu belirterek, “Okul önlerinde böyle uygulamaların yapılması bence çok yerinde bir karar” şeklinde konuştu. Bir diğer vatandaş Enes Ölçüm ise denetimlerin faydasını vurgulayarak, “Bu tür kontroller her yerde ve sürekli yapılmalı. Öğrencilerin güvenliği için önemli” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA