İstanbul’da sabah saatlerinde başlayan ve şiddetini artıran sağanak yağış, ulaşımı olumsuz etkiledi. Hava koşullarının kötüleşmesiyle birlikte İstanbul’un iki önemli teleferik hattı olan Maçka-Taşkışla (TF1) ve Eyüp-Piyer Loti (TF2) teleferik hatlarında seferler durduruldu.

"Gerçek hayat hikayesi" denilmişti: Baby Reindeer dizisi hakkında şok karar! "Gerçek hayat hikayesi" denilmişti: Baby Reindeer dizisi hakkında şok karar!

Metro İstanbul, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hava muhalefeti nedeniyle TF1 Maçka-Taşkışla ve TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik hatlarında seferler yapılamamaktadır.” ifadelerini kullandı. Yetkililer, seferlerin ne zaman yeniden başlayacağına dair bilgilendirme yapmadı.

Teleferik hatlarının normal çalışma saatleri ise yaz tarifesinde Maçka-Taşkışla hattı için 08:00 - 20:00, kış tarifesinde 08:00 - 19:00; Eyüp-Piyer Loti hattı için yaz tarifesinde 08:00 – 23:00, kış tarifesinde 08:00 – 22:00 olarak belirlenmiştir. Ancak sağanak yağış nedeniyle seferler durdurulmuş durumda.

Vatandaşların ve turistlerin, yağışlı hava şartları devam ederken alternatif ulaşım yöntemlerini kullanmaları öneriliyor. Yetkililer, hava durumu ile ilgili gelişmeleri takip etmeye devam ediyor.

Muhabir: Haber Bülteni