İş Sanat’ın İstanbul temalı sanat eserlerinden oluşan sergi, geçtiğimiz yıl Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nde sergilendikten sonra, büyük bir beğeni topladı. Sergi, Anadolu ve Avrupa yakalarından çeşitli İstanbul manzaralarıyla sanatseverleri büyüledi. Şimdi ise bu seçkin eserler, Ankara’daki sanatseverlerle buluşuyor.

Perakende zinciri 3 bin işçiyi çıkardı Perakende zinciri 3 bin işçiyi çıkardı

Sergide, 20. yüzyılın ortalarına ait İstanbul’un farklı bölgelerini yansıtan eserler, ziyaretçileri adeta tarihin ve şehrin sokaklarında bir yolculuğa çıkarıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin bir parçası olarak açılan “İstanbul’a Bakış” sergisi, 21 Eylül’de sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi, İstanbul’un farklı dönemlerine ait görsel belgeler niteliğindeki eserlerle dikkat çekiyor.

Hafta Sonu Sanat Dolu Geçecek

İktisadi Bağımsızlık Müzesi, hafta sonu itibarıyla üç farklı sergiyle kapılarını açtı. Müzenin ikinci katında “İstikbalinizin Emniyeti - Türkiye’nin Bankasıyla Bir Asır” başlıklı sergi yer alırken, üçüncü katta “İstanbul’a Bakış” ve beşinci katta “Yazan-Çizen Latif Demirci” sergileri ziyaret edilebiliyor. Ziyaretçiler, bu sergileri pazartesi günleri hariç, her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezebilirler.

“İstanbul’a Bakış” ve “Yazan-Çizen Latif Demirci” sergi kitapları, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın internet sitesinde, RHM Dükkan ve Pazarama gibi platformlarda satışa sunuluyor. Ayrıca seçkin kitapçılardan da temin edilebilir.

Kaynak: İHA