Siyaset

İstifa furyası Yeniden Refah'ı da vurdu: İl başkanı görevinden istifa etti!

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Abone Ol

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla görevinden istifa ettiğini duyurdu. Bu karar, parti tabanında ve Malatya siyasi çevrelerinde şaşkınlıkla karşılandı. Yıldırım, açıklamasında şunları kaydetti:

“Ülkem ve milletim için güzel şeyler yapmanın bir aracı olarak gördüğüm siyasi hayatıma Erbakan Hocamız sayesinde başladım. Siyasi dönemim süresince yine Erbakan Hocamızın, ‘Ben ne yaptıysam Allah rızası için yaptım’ düsturuyla hareket etmekten taviz vermedim. Her zaman daha iyiyi hedefleyerek mücadele ettiğim süre boyunca da şahsıma hizmet etme imkanı veren partime ve dava arkadaşlarıma şükranlarımı arz ediyorum. Adil, şeffaf ve tarafsızlık ilkelerini hakkaniyetli bir şekilde göstermeye, sevgi ve saygıya dayalı mütevazı bir ortam sağlamaya, ayrıca hizmet anlayışımızın odak noktasına insan ve insan onurunu yerleştirip Malatya halkımızın tüm kesimlerini kucaklamaya çalışmaktan onur duydum. Umutların tükenmediği, yeni baharların geldiği, toprağa düşen her tohumun bir gün mutlaka yeniden filizlenmesi ümidiyle 6 Şubat depreminin yaralarını sarmak için şahsıma teveccüh gösteren Malatya halkımızı yalnız bırakmayacağıma dair söz veriyorum. Bu vesile ile şu anda Yeniden Refah Partisinin İl Başkanı olarak görevime devam etmekteyim. Ancak Genel Merkezimizden Malatya İl Başkanlığı görevimi tekrar yürütemeyeceğimi ve konuyla ilgili olarak affımı istemiş bulunmaktayım. Zarafetle, nezaketle, terbiyeyle veda ederek Erbakan Hocamızın izinden gitmenin vermiş olduğu huzurla; üreterek, çalışarak, istihdamı artırarak  ve en önemlisi de Allah’ın rızasını gözeterek davamızı savunmaya devam edeceğim.”  

BİLAL YILDIRIM KİMDİR?

Bilal Yıldırım, 19 Mayıs 1977 tarihinde Malatya'nın Darende ilçesine bağlı Kaynak köyünde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Malatya’da tamamlayan Yıldırım, ortaokul yıllarında Milli Gençlik Vakfı (MGV) Ortaokul Başkanlığı göreviyle başlayan dava sorumluluğunu, lise başkanlığı süreciyle devam ettirdi.

İnönü Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden mezun olan Yıldırım, 1999-2001 yılları arasında MGV İnönü Üniversitesi Başkanlığı ve Fazilet Partisi Gençlik Kolları Başkanlığı görevlerinde bulundu. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra iki yıl süreyle Saadet Partisi Malatya İl Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı ve 2006-2009 yılları arasında Saadet Partisi İl Yönetiminde yer aldı.

Yıldırım, Cihannüma ve Yedi Hilal gibi sivil toplum kuruluşlarında da aktif görev aldı. Yaklaşık iki yıl boyunca Erbakan Vakfı Malatya İl Temsilcisi olarak görev yaptı ve aktif olarak ticaretle uğraşmaktadır.

2018 yılında Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ın onayı ile Yeniden Refah Partisi Malatya Kurucu İl Başkanı olarak göreve başladı. 16 Mart 2023 tarihine kadar bu görevini yürüten Yıldırım, 14 Mayıs Genel Seçimlerinde Malatya'dan Yeniden Refah Partisi 1. sıra milletvekili adayı oldu ve 40.276 oy aldı. Ayrıca, 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.

Orta düzeyde İngilizce bilgisine sahip olan Bilal Yıldırım, evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

24 Haziran 2024 tarihinde Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanlığı görevinden istifa etmiştir.