İsviçre'nin yüksek yaşam standardı, düşük suç oranı ve zengin ekonomisi ile bilindiği belirtilirken, pandemi sonrası işçi alımlarının artacağı vurgulandı. Özellikle sağlık sektörü, turizm, otelcilik, teknisyenlik, bilgisayar uzmanlığı ve mühendislik gibi çeşitli sektörlerde personel ihtiyacı bulunuyor.

İlk aşamada 85 bin vasıflı işçi alımı gerçekleştirilirken, bu rakamın yıl sonunda 365 bin kişiye ulaşabileceği tahmin ediliyor. Saatlik asgari ücret 23 İsviçre Frangı (846 TL) olarak belirtilirken, vasıflı işçilerin aylık maaşının 8 bin 500 İsviçre Frangı (312 bin TL) olduğu ifade edildi.

TÜİK Eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı! TÜİK Eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı!

Özellikle yaşlı bakımı ve hastanelerde çalışacak hemşireler için de iş ilanlarının açıldığı ve bu alandaki doktor açığının giderilmesi için çaba harcandığı aktarıldı.

İsviçre'ye işçi olarak gitmek isteyenlerin, dil bilgisi seviyesi belirli bir düzeyde olmalı ve devlet ya da sosyal yardım almadan geçinebileceğini kanıtlamaları gerekiyor. Ayrıca ikamet edilebilecek bir ev bulunması da başvuru şartları arasında yer alıyor.

İş arayanlar, DynaJobs, Adecco gibi iş bulma kurumları üzerinden başvuruda bulunabilecekleri belirtildi.

Muhabir: Haber Bülteni